TORNAR
PUBLICITAT

Coneixes el dejuni intermitent?

El mètode creat per Brad Pilon sembla ser un gran descobriment. T’expliquem en què consisteix.

Salut
Dimecres, 30 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

YVETTE PONS El dejuni intermitent s'està convertint en poc temps en un mètode molt popular per guanyar en salut i perdre pes. El mètode original proposa dejunar durant 24 hores un o dos cops a la setmana, sent el temps de dejuni flexible en funció de la persona i les seves característiques. En aquest període no es pot menjar res sòlid ni triturat, però si estan permesos l'aigua, els brous de verdures i les infusions. Després d'aquest temps en què no s'ha ingerit aliment sòlid es pot menjar amb normalitat.

Hi ha persones que veient excessives les 24 hores prefereixen acabar el dejuni al migdia i menjar alguna cosa contundent, altres ho acaben a la tarda i trenquen el dejuni amb un refrigeri. Segons el creador no hi ha normes rígides "cada persona pot iniciar i acabar el dejuni com millor li convingui" explica Pilon. L'objectiu principal és reduir el total de calories consumides a la setmana, sense restriccions durant els dies en què no es practica el dejuni. El que si és important i es proposa és fer exercici físic regular, especialment de resistència, per no perdre massa muscular.

El fet que sigui una cosa flexible és una cosa bona a tenir en compte ja que cada persona s'adaptarà progressivament a la que el seu cos li vagi dient. Començar amb unes hores sense menjar sòlid i anar augmentant el temps si així ho creus convenient.

Un altre avantatge és que no és una cosa restrictiu, no hauràs de comptar calories i podràs menjar normalment, sempre sense excessos, en els temps de no dejuni.

En contra, cal destacar que hi ha persones que no porten bé els dejunis i tenen símptomes lleus que tendeixen a desaparèixer amb el temps com mals de cap, cansament o ansietat. Altres perden el control i mengen desmesuradament després de dejunar, per això aquest no és un bon mètode per a elles.

És molt important comentar que sempre que es fan canvis en l'alimentació o es vol seguir un o altre mètode, és imprescindible informar-se molt bé i deixar-se aconsellar per experts en nutrició que són qui realment podran ajustar les pautes més adequades per a cada persona , veient la seva historial, i estudiant les seves necessitats i expectatives.

 

Yvette Pons. Institut d'Estètica.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.