TORNAR

El Consell destinarà un fons de 69.000 en ajuts a col·lectius vulnerables per la crisi del COVID19

Espai patrocinat per

L’ens mobilitza recursos ”davant la situació d’urgència social”

Salut
Dimecres, 8 abril 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es destinaran a diferents ajuts considerats "d'urgència social". S'ha activat una primera partida de 20.000 euros. L'ens ressalta que "tots els departaments també estan en funcionament de manera telemàtica i al servei de la ciutadania de l'Anoia".

PUBLICITAT

L'ens comarcal activa un fons d'emergència social per ajudar a superar el moment actual a aquelles persones de la comarca més vulnerables. En conjunt, el fons disposa de 69.000 euros.  La mesura s'aprovava a la Junta de Govern telemàtica celebrada aquest dilluns, 6 d'abril. El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, afirma que "vivim un moment de màxima excepcionalitat i, des del Consell Comarcal de l'Anoia, estem reaccionant per a donar suport a les famílies que es poden veure més afectades; s'han adaptat serveis claus com els ajuts menjador, s'han reduït els cobraments amb proporcionalitat i ara es lliuraran directament ajuts econòmics per a fer front a aquesta situació".

Jordi Cuadras, vicepresident de l'ens, considera que "aquesta emergència sanitària provocarà unes conseqüències econòmiques i socials sobrevingudes que poden afectar de forma molt greu a aquelles famílies que tenen menys recursos. Des del Consell ens volem anticipar a tot això i per això ja hem creat aquest fons d'emergència per a donar una resposta immediata a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Ningú pot quedar enrere". Després d'activar 20.000 euros, s'aniran entregant altres imports dins el mateix fons, de 69.000 euros, en funció de les necessitats. Dins d'aquest capítol ja s'han aprovat, també, ajudes urgents per algunes entitats socials.

Les darreres setmanes, el Consell Comarcal també ha estat l'encarregat de distribuir les targetes moneder als diferents ajuntaments de la comarca per a garantir els àpats dels infants amb beques menjador. A més, s'ha mantingut la recollida de les escombraries porta a porta als municipis on presta el servei, les brigades dels plans d'ocupació estan fent tasques d'emergència als municipis que ho han requerit. Tots els departaments també estan en funcionament de manera telemàtica i al servei de la ciutadania de l'Anoia.

Més informació sobre el COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.