TORNAR

Els equips de recerca del Consorci Sanitari de l'Anoia comparteixen experiències en la primera Jornada de Recerca i Innovació

Salut
Divendres, 11 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha celebrat la I Jornada de Recerca i Innovació, amb l'objectiu de compartir experiències i coneixements entre el personal investigador i els diferents equips de recerca i innovació. 

La jornada, organitzada per la Comissió de Recerca i Innovació del CSA, ha tingut lloc el divendres 4 d'octubre a la Sala d'Actes de l'Hospital Universitari d'Igualada i ha reunit prop d'una setantena de professionals. A més de presentar les línies d'investigació actuals i els projectes d'innovació que s'estan desenvolupant des de l'organització, l'acte ha servit per posar el focus en l'ús d'eines tecnològiques aplicades a la salut, com ara la intel·ligència artificial (IA), la realitat virtual i el disseny d'aplicacions mèdiques.  

D'altra banda, han intervingut a la jornada ponents de primer nivell; el gerent de la Fundació Salut Empordà, Sergi Iglesias, ha parlat sobre "Reptes de la Recerca i la Innovació als hospitals de 3r nivell", i la catedràtica en Psicologia de la Universitat Jaume I, Azucena García, ha fet una ponència sobre "Internet i realitats mixtes en salut".   

La responsable de l'àrea de Recerca, Projectes i Innovació del Consorci Sanitari de l'Anoia, Marta Banqué, destaca que la celebració de la jornada "ha permès mostrar l'excel·lent feina que s'està duent a terme al CSA" i apunta que "els professionals han demostrat un alt nivell de qualitat en els seus treballs". "Ens sentim molt orgullosos de l'entusiasme i el compromís que han mostrat", explica. Finament, Banqué subratlla que "seguim fent passos endavant perquè la recerca i la innovació siguin actius estratègics del CSA i puguem mostrar-ho en més jornades com aquesta en el futur". 

Lliurament dels Premis de Recerca CSA 2024 

Durant la jornada s'ha fet el lliurament dels Premis de Recerca CSA 2024, uns guardons de nova creació que reconeixen els millors treballs inèdits dels professionals del Consorci Sanitari de l'Anoia en les categories de pòsters i comunicacions científiques. 

El premi a la Millor Comunicació, dotat amb 1.000 euros, ha estat per Juan Carlos Garcia Moraga, especialista en Medicina Interna, pel treball "Arteritis de células gigantes de la Anoia: Utilidad de los nuevos criterios de clasificación, estudio a 23 años". El premi al Millor Pòster, dotat amb 500 euros, l'ha rebut Maria Belén Vilanova Fillat, especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CAP Igualada Nord, pel pòster "Projecte de millora del cribratge de retinopatia diabètica: implicant als centres òptics com agents de salut". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.