TORNAR
PUBLICITAT

L’estrena teatral més emotiva: el grup de teràpia artística del CAP Nord es posa el públic a la butxaca

Salut
Dilluns, 29 juliol 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

La primera obra de teatre comunitari i social que s’ha fet a Igualada ha debutat amb un èxit rotund: aquest passat dijous 25 de juliol més de 130 espectadors van omplir de gom a gom l’auditori del Centre Cívic Nord. 

Es tractava de la primera vegada que es podia veure dalt d’un escenari el resultat de mesos de teràpia a través del teatre, un projecte pioner del CAP Nord d’Igualada per a persones que passen per situacions emocionals complicades.

Les actrius i l’actor protagonistes eren els participants d’aquest grup de teràpia, en total vuit persones que han aconseguit superar situacions d’inestabilitat emocional gràcies a aquest treball comunitari. Ells mateixos havien creat, de manera col·lectiva, el text i l’escenografia de l’obra “Gent diversa, diversa gent”, amb l’ajuda de la integradora social Alicia Zamora. Amb una escenografia senzilla però molt cuidada cada un dels actors va dur a terme un petit monòleg expressant els seus desitjos i vivències enmig d’un cor de creences limitadores, a l’estil dels cors de la Grècia clàssica. La reacció del públic va ser entusiasta i, des del primer minut, la funció va ser d’una gran emotivitat gràcies a l’autenticitat de la veu dels personatges.

Durant els 6 mesos que han durant els assajos els alumnes han treballat la gestió d’emocions com la baixa autoestima, la inseguretat o la tristor. La directora, Alicia Zamora, ha viscut de primera mà l’efecte beneficiós de la teràpia en els integrants del grup: “el teatre els ha ajudat a millorar la memòria, a crear lligams entre ells, han après els uns dels altres i, en definitiva, han demostrat el gran potencial del teatre com a eina de transformació individual i social”.

La directora del CAP Nord d’Igualada, Eva Torres, explica que aquest projecte forma part d’una estratègia més global anomenada prescripció social: “pensem que els malestars de la vida quotidiana no s’han de medicalitzar, en lloc de receptar pastilles apostem per receptar activitat social, i el grup de teatre n’és un clar exemple”. Nombrosos estudis demostren l’impacte beneficiós que té la participació cultural en el benestar personal i la salut.

El projecte pilot s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’impuls el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i un ajut extraordinari del Ministeri de Sanitat del Govern espanyol, i s’espera poder repetir l’experiència el curs que ve.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.