TORNAR

Exposats a radiacions de mòbil ens cansem abans en l'acte sexual

Salut
Divendres, 18 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diuen que un estudi ha demostrat que les ones del mòbil influeixen negativament en el comportament sexual, fins al punt que s'ha detectat una diferència notable entre els subjectes de la mostra que havien estat exposats a la radiofreqüència i els que van estar allunyats d'aquests dispositius. Fins i tot els qui van estar en contacte amb un mòbil en 'mode d'espera' es van veure igualment afectats. En definitiva, que l'exposició a radiacions de mòbil provoca un esgotament previ en l'acte sexual.

Per ara, i convé destacar-ho, les proves s'han fet només en conills. Però la conclusió no deixa marge al dubte: les ones electromagnètiques dels aparells mòbils influeix de forma negativa en el comportament sexual d'aquests animalons. Així ho ha determinat un grup d'investigadors japonesos. I no és menys veritat que l'objectiu final d'aquest treball d'investigació és determinar quina incidència tenen aquestes ones electromagnètiques del mòbil en el comportament sexual de les persones, així que si van utilitzar els conills en els experiments, potser és que hi deu haver algun resultat que es pot extrapolar a l'àmbit humà. Perquè d'hores enganxats al telèfon o amb el telèfon a prop, en passem moltes... massa hores. I per poca incidència que pugui tenir...

Els resultats de l'estudi han demostrat que quan un conill mascle exposat al mòbil practicava sexe amb una femella tant la durada com la freqüència de l'activitat disminuïa, en cansar-se d'una manera més ràpida. Fins aquí la història dels conills a qui els ha tocat rebre l'efecte dels mòbils; que també... pobres conills!

No passem per alt que altres estudis (que no s'han fet amb conills sinó directament amb persones) han anat en la direcció oposada, assegurant que els mòbils no tenen un efecte directe en la nostra salut. N'hi ha que aborden la relació entre l'ús del telèfon mòbil i el risc de tenir un càncer. Un dels estudis científics més exhaustius que s'ha fet no ha pogut demostrar que parlar molt pel mòbil augmenti les possibilitats de desenvolupar un tumor cerebral. És clar que també n'han aparegut que diuen just el contrari: assenyalen que parlar una mitjana de mitja hora diària durant uns deu anys multiplica por 1,4 les probabilitats de desenvolupar un glioma (un tumor cerebral). Arriba un punt que ja no saps a qui fer cas. Els mateixos investigadors consideren evident que cal investigar més.

Barregem dades d'altres estudis: ens parlen d'un ús elevat del telèfon mòbil per part dels més petits: el 59% dels menors de deu anys l'utilitza. En la franja d'entre els deu i els divuit anys, aquesta xifra s'eleva fins al 83%. Si ja a aquestes edats primerenques reben aquesta dosi exagerada de radiació, i si féssim l'agosarada extrapolació del món dels conills cap a les persones, o bé s'augura una disminució significativa de la natalitat a mitjà termini o bé del grau de satisfacció després de mantenir relacions. En tot cas, i en la mesura que us sigui possible, intenteu evitar llargues converses. Pel que pugui passar. Un petit gest potser pot impedir que l'excés d'ús d'uns aparells com són els mòbils, pugui afectar seriosament el funcionament d'uns altres aparells, com són els reproductius.

Oriol Solà i Prat

Podeu trobar tota la informació sobre com afecten les radiacions del telèfons mòbils a la salut a la web d'Habitatsalut


2 Comentaris

J

JOAN L.

18 de juny 2010.12:43h

Respondre

No em truqueu aquests propers dies/mesos, que estaré fora. jajaj

O

Oriol Solà i Prat

18 de juny 2010.09:54h

Respondre

Per cert: aquest dijous les autoritats de San Francisco (EUA) han aprovat una nova normativa que exigirà als establiments unes etiquetes als fabricants de mòbils que inclogui informació sobre els... Llegir més nivells de radiació que emet cada dispositiu. Ara bé, no queda massa clar si es fa perquè aquesta radiació afecta les persones o per algun altre motiu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.