TORNAR

Els ginecòlegs de l’Hospital d’Igualada, protagonistes d’un congrés estatal de ginecologia a Palma

El centre hospitalari igualadí és referent en matèria de ginecologia laparoscòpica

Salut
Dijous, 18 abril 2024. 12:31. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Una destacada representació de l’equip de Ginecologia de l’Hospital Universitari d’Igualada va participar els dies 10, 11 i 12 d’abril al XIII Congrés de la Secció d’Endoscòpia Ginecològica de la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) celebrat a Palma de Mallorca.

L’actual president de la SEGO i cap del Servei de de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Universitari d'Igualada, el Dr. Pere Brescó Torras,  va donar inici al Congrés, que va comptar amb diverses intervencions de membres de l’equip de ginecologia del centre igualadí que van aportar evidència científica i novetats en la ginecologia laparoscòpica.

Una de les intervencions del Congrés va anar a càrrec de la Dra. Maria Degollada, que va defensar una ponència de colposacropèxia, un procediment en el qual el servei de l’Hospital d’Igualada és punter. La Dra. Jennifer Rovira va col·laborar també moderant una taula d’histeroscòpies, i diversos residents van presentar comunicacions orals i vídeos quirúrgics.

La Dra. Laia Foved va defensar un vídeo d’una reparació per laparoscòpia d’un defecte de cesària o istmocel i va presentar els resultats preliminars de l’estudi titulat “Prevalencia del istmocele en el área de influencia del Hospital Universitari de Igualada”. Una altra ginecòloga de l’equip igualadí, la Dra. Clàudia Sánchez, va presentar l’estudi “Satisfacción de las pacientes en la histeroscopia ambulatòria” realitzat també a l’Hospital Universitari d’Igualada i va exposar un cas curiós: “Restos ovulares en útero septo”. Per últim, el Dr. Ignasi Martí va exposar els resultats d’un estudi realitzat aquest any a l’Hospital sobre la correlació entre el gruix ecogràfic endometrial i el càncer d’endometri en pacients menopàusiques.

El Dr. Pere Brescó valora molt positivament la participació de l’equip al Congrés: “van ser unes jornades plenes de nous coneixements en l’àmbit de la laparoscòpia ginecològica i l’equip de Ginecologia de l’Hospital d’Igualada hi va participar de bon grat aportant evidència científica i novetats en aquest àmbit”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.