TORNAR

L'Hospital Universitari d'Igualada, acreditat com a centre docent de referència europeu per formar cirurgians de genoll i artroscopistes

Salut
Dissabte, 1 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Hospital Universitari d'Igualada ha estat acreditat per la Societat Europea de Traumatologia Esportiva, Cirurgia del Genoll i Artroscòpia com a centre docent de referència europeu per formar cirurgians de genoll i artroscopistes. A l'Estat espanyol només hi ha tres hospitals que compten amb aquesta acreditació: el Parc de Salut Mar de l'Hospital de l'Esperança (Barcelona), l'Institut Mèdic Arriaza y Asociados (A Coruña) i el centre hospitalari igualadí.

PUBLICITAT

L'Hospital Universitari d'Igualada se suma als 46 centres acreditats per la Societat Europea de Traumatologia Esportiva, Cirurgia del Genoll i Artroscòpia al continent. Amb aquesta acreditació, com han explicat des del Consorci Sanitari de l'Anoia, "els professionals, acompanyats dels cirurgians del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital, podran treballar tècniques al voltant de la cirurgia traumatològica esportiva (reconstruccions de lligaments, reparacions de menisc, cirurgia de cartílag articular), de la cirurgia sobre genoll degeneratiu (cirurgia de pròtesis de genoll, sigui parcial o total) i de la cirurgia de preservació articular (al voltant de la realineació de les deformitats de l'extremitat per millorar-ne la funció)."

Per obtenir aquesta acreditació, afegeixen, "cal que el centre sanitari compti amb dos professors ESSKA homologats, en aquest cas, el Dr. Joan Leal i el Juan Erquícia, i almenys quatre especialistes en cirurgia ortopèdica i traumatologia a la institució. Un altre dels requisits indispensables per rebre aquesta acreditació és realitzar cirurgia avançada en almenys una àrea, ja sigui artroscòpia de genoll, artroscòpia d'espatlla, artroscòpia de turmell o artroscòpia de maluc. Altres criteris que la Societat Europea de Traumatologia Esportiva, Cirurgia del Genoll i Artroscòpia té en compte són, per exemple, les publicacions científiques de la institució (almenys cinc en els darrers cinc anys), el domini de la llengua anglesa per part dels professors ESSKA o l'excel·lència clínica."

Precisament el Cap del Servei del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari d'Igualada, Joan Leal, ha valorat aquesta acreditació manifestant que "suposa el reconeixement a la feina realitzada els darrers anys per tal de construir un Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) al nivell que li correspon a la ciutat d'Igualada". Això no obstant –afegeix Leal– "l'aposta de l'Hospital pel Servei de COT hauria de continuar, permetent que el talent de professionals actual pugui seguir amb la mateixa motivació d'avui". "Aquesta acreditació no és res més que el resultat de l'aposta per un servei integral que engloba l'assistència de qualitat, la formació acurada dels nostres professionals i la recerca seriosa per tal de refermar que allò que fem és excel·lent".


1 Comentaris

A

ALBERT

IGUALADA

1 de gener 2022.11:48h

Respondre

Per això si que els hi donen reconeixement però per tractar bé als paciens a l’unitat hospitalaria i per consultes externes no els hi donen reconeixement ”CERO”.
Mala atenciò hospitalaria... Llegir més i de consultes externes amb llistes interminables i metges que no compleixen les hores. Quina pena mes gran l’Hospital d’Igualada. Us haria de donar vergonya del que tenim

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.