TORNAR

L’Hospital Universitari d’Igualada ofereix una exploració dermatomològica per prevenir el càncer de pell dins la campanya Euromelanoma 2024

Salut
Dimecres, 5 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El Consorci Sanitari de l’Anoia s’ha adherit a la campanya Euromelanoma 2024, una iniciativa de la Fundación Piel Sana de l’Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV) per conscienciar la societat sobre la importància de les cures i vigilància de la pell per prevenir l’aparició del càncer. En el marc d’aquesta campanya, l’Hospital Universitari d’Igualada oferirà una revisió de les lesions pigmentades, conegudes popularment com “pigues”. Les revisions es duran a terme els dies 17, 19 i 21 de juny de manera totalment gratuïta a Consultes Externes de l’hospital igualadí.

Per accedir a aquests controls adreçats a la població en general caldrà emplenar un qüestionari previ per determinar si es tracta d'una persona amb factors de risc de patir càncer de pell i, en cas afirmatiu, podrà sol·licitar la cita prèvia de forma online a través de l’enllaç www.euromelanoma.aedv.es. El nombre visites és limitat i se citaran segons ordre d’inscripció.

A més, durant tot el mes de juny al vestíbul de l’hospital igualadí es durà a terme una campanya informativa per conscienciar sobre la prevenció del càncer de pell, quines mesures utilitzar per poder evitar-lo i com poder diagnosticar-lo en fases inicials per disminuir-ne tant la incidència com la mortalitat.

A l’Estat espanyol, cada mes uns 300 pacients són diagnosticats de melanoma cutani. La taxa d'incidència del càncer de pell s'ha duplicat a l'Estat les darreres dècades. L'augment de l'esperança de vida i especialment dels estils de vida amb exposicions al sol més grans són dos dels factors que han incidit en l'elevada taxa de càncer de pell registrada els últims anys, segons expliquen des de la Fundació Piel Sana de l’AEDV. Així mateix, els cànons de bellesa que es fomenten actualment estan afectant la cura de la pell, ja que un percentatge alt de persones consideren que estar bronzejat és atractiu malgrat reconèixer que l'exposició al sol pot generar problemes de salut. Els dermatòlegs insisteixen en la necessitat de generar consciència sobre aquells factors que podrien augmentar el risc de patir càncer de pell, així com la introducció d'hàbits que animin la població a l'autoexploració.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.