TORNAR
PUBLICITAT

L'ICS a l'Anoia impulsa accions per divulgar els efectes adversos dels protectors gàstrics

Espai patrocinat per

Els professionals dels ambulatoris apunten que ”se’n pot reduir la dependència amb una bona alimentació”

Salut
Dimarts, 30 octubre 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els protectors gàstrics poden ser una arma de doble tall. Els centres d'atenció primària a la comarca engeguen accions divulgatives per alertar dels efectes a llarg termini d'aquests medicaments.

PUBLICITAT

Els professionals de l'ICS l'Anoia, en els seus centres d'atenció primària han impulsat una campanya per aconseguir un ús adequat dels anomenats protectors gàstrics
―com l'omeprazole o el pantoprazole― i reduir-ne el consum. Els protectors gàstrics són medicaments que redueixen la quantitat d'àcid a l'estómac i que es fan servir en
diferents malalties digestives o com a prevenció de les complicacions per la presa d'altres medicaments. Les agències reguladores dels medicaments alerten que un ús
inadequat i perllongat d'aquests fàrmacs pot generar increment de fractures, disminució de l'absorció de vitamines i minerals, malaltia renal o infeccions.

L'Omeoprazol, un dels medicaments que s'ha de mesurarEn un treball conjunt amb el col·lectiu farmacèutic, els professionals de l'ICS a l'Anoia obren una campanya de difusió. Per començar, assenyalen que "el benefici només està demostrat en alguns casos concrets: prevenció de l'úlcera gastroduodenal en persones grans que prenen antiinflamatoris, en la síndrome de Zollinger-Ellison, etc". També és freqüent, però no és necessari, que els malalts polimedicats o els que tenen símptomes de dispèpsia prenguin aquests medicaments. En aquest cas, matisen, "és preferible canviar alguns hàbits en l'alimentació en lloc de medicar-se".

Insisteixen, per això, en "evitar aliments rics en greixos, xocolata, begudes alcohòliques o amb gas, cafeïna, cítrics, tomàquets i sofregits, i altres mesures com ara evitar d'estirar-se immediatament després de menjar, els àpats copiosos i la roba ajustada i, només en cas que sigui necessari, prendre un antiàcid de manera puntual". Per tal que els usuaris tinguin la màxima informació, professionals de l'ICS a l'Anoia van fer una xerrada oberta al públic a Santa Margarida sobre l'omeprazole, per informar la població sobre la importància del consum responsable i correcte d'aquest medicament. A més, l'ICS Catalunya Central està col·laborant amb les farmàcies de l'Anoia per establir conjuntament quins criteris se segueixen a l'hora d'informar i aconsellar els pacients sobre l'ús d'aquest medicament. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.