TORNAR

Receptes saludables: Truita de patates sense ou

Salut
Dimarts, 3 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Patir alguna al·lèrgia o intolerància alimentària comporta haver de renunciar a certes preparacions i elaboracions culinàries. Alícia treballa perquè la gent amb alguna restricció o limitació alimentària pugui continuar gaudint del menjar. És per això que cuiners, dietistes, tecnòlegs d’aliments, treballen conjuntament per oferir respostes culinàries a aquestes restriccions. Avui us presentem una recepta per fer una truita sense ou.

Ingredients:

200 g de nata líquida  50 g d’aigua

1 cullerada de cafè de safrà torrat

Sal

2 patates mitjanes

1 ceba de Figueres

Oli d’oliva

1 g d’agar-agar (Pronagar) per cada 250 g de líquid

 

Elaboració:

1. Pelar i tallar les patates i la ceba en làmines fines i fregir en oli d’oliva fins que estiguin daurades. Salar-les. Un cop fet, escórrer en un colador.

2. Portar la nata, l’aigua i el safrà a ebullició. Parar el foc i deixar infusionant uns 10 minuts perquè agafi color i sabor. Posar al punt de sal.

3. Posar la patata en un motlle o en una paella.

4. Posar en un cassó el líquid (250 g) i afegir l’agar-agar. Portar a ebullició sense deixar de batre.

5. Posar aquest líquid al motlle o paella, barrejar bé perquè no quedi aire i deixar quallar a temperatura ambient (15 min) o a la nevera.

6. Un cop hagi quallat, desemmotllar-ho en compte, tallar-la i servir.

7. Es pot menjar freda o escalfar-la al microones 20-25 segons fins que estigui tèbia.

Observacions: No apte per al·lèrgics i intolerants a la llet.

 

Canal Salut. Generalitat de Catalunya / Fundació Alícia


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.