TORNAR

Receptes saludables: Crema de carabassa

Salut
Dimarts, 19 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Ingredients per a 4 persones

900 g de carbassa

200 g de pastanaga

1 ceba

1/2 litre de brou vegetal

2 cullerades soperes d'oli d'oliva

Nou moscada

Sal i pebre

 
 

Elaboració

1. Peleu les pastanagues, netegeu-les i talleu-les a rodanxes.

2. Peleu la carbassa i talleu-la a daus.

3. Coeu la ceba pelada i tallada fina dins una cassola amb oli fins que estigui estovada. 

4. Afegiu-hi les pastanagues juntament amb la carbassa i el brou. 

5. Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts. 

6. Condimenteu-ho amb sal, pebre i nou moscada. 

7. Tritureu-ho procurant que quedi una crema homogènia. 

 
 
Comentari dietètic

Una recepta molt senzilla, suau i de baix valor calòric. La carbassa i la pastanaga contenen, bàsicament, aigua i, en menor quantitat, hidrats de carboni. Així mateix, proporciona una quantitat considerable de fibra, betacarotens, i vitamina C, i minerals. Per la seva textura i fàcil digestibilitat la crema de carbassa és adequada per a totes les edats i especialment per als qui tenen dificultats en la masticació. 

Per a persones grans amb poca gana, es pot afegir en l'últim moment una clara d'ou batuda abans de retirar la crema del foc, per tal d'incrementar el valor nutricional del plat. 

 

Canal Salut. Generalitat de Catalunya


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.