//Plugins sense CDN ?>
900 g de carbassa
200 g de pastanaga
1 ceba
1/2 litre de brou vegetal
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Nou moscada
Sal i pebre
1. Peleu les pastanagues, netegeu-les i talleu-les a rodanxes.
2. Peleu la carbassa i talleu-la a daus.
3. Coeu la ceba pelada i tallada fina dins una cassola amb oli fins que estigui estovada.
4. Afegiu-hi les pastanagues juntament amb la carbassa i el brou.
5. Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts.
6. Condimenteu-ho amb sal, pebre i nou moscada.
7. Tritureu-ho procurant que quedi una crema homogènia.
Una recepta molt senzilla, suau i de baix valor calòric. La carbassa i la pastanaga contenen, bàsicament, aigua i, en menor quantitat, hidrats de carboni. Així mateix, proporciona una quantitat considerable de fibra, betacarotens, i vitamina C, i minerals. Per la seva textura i fàcil digestibilitat la crema de carbassa és adequada per a totes les edats i especialment per als qui tenen dificultats en la masticació.
Per a persones grans amb poca gana, es pot afegir en l'últim moment una clara d'ou batuda abans de retirar la crema del foc, per tal d'incrementar el valor nutricional del plat.