TORNAR

Unes voluntàries lliuren a l'Hospital coixins i pròtesis de cotó per a les dones operades de càncer de mama

Les Artesanas de Corazón, de Montbui, i Mercè Muntané juntament amb el taller d’Anna Ramírez, han fet el donatiu

Salut
Dijous, 21 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha rebut un donatiu de coixins fets a mà per les Artesanas de Corazón de Santa Margarida de Montbui, un grup de voluntàries que confecciona, desinteressadament, coixins "en forma de cor que serveixen per alleujar el dolor de les persones operades de càncer de mama", com han explicat des del CSA. Mercè Muntané, juntament amb el taller Anna Ramírez, ha fet entrega al CSA de pròtesis externes de cotó per al pit. Els coixins i les pròtesis es fan arribar a les pacients de la Unitat Funcional de mama de l'Hospital Universitari d'Igualada durant el postoperatori.

Assumpta Espinagosa, infermera gestora de casos de la Unitat funcional de mama i de l'Oficina de cribratge de mama de l'hospital igualadí, explica que "hi ha algunes intervencions de càncer de mama, com la linfanedectomia, on treuen tots els ganglis de l'aixella, i en d'altres on només treuen el gangli sentinella, que normalment està localitzat a l'aixella. En aquests tipus d'intervencions queda una cicatriu que a vegades els hi tiba i els hi molesta, i en aquests casos el coixí va molt bé per alleujar els dolors, ja sigui per dormir, per estar assegudes al sofà o en una cadira". En el cas de les pròtesis externes de cotó, Espinagosa explica que "són per a les dones que els hi han fet una mastectomia i encara no es poden posar la pròtesi de silicona definitiva i serveix per millorar el resultat estètic quan elles volen vestir-se amb sostenidor, d'aquesta manera, l'aparença externa és de normalitat". En els dos casos, apunta, "les pacients ho agraeixen molt".

Assumpta Espinagosa i Janina Marsol, infermera responsable de la Unitat d'Atenció al Ciutadà, van rebre la setmana passada les voluntàries a l'Hospital Universitari d'Igualada i els van traslladar l'agraïment de professionals i pacients per la seva gran tasca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.