//Plugins sense CDN ?>
Des d’aquell 4 de desembre de 2002 han passat moltes coses en el món de la recerca i, tot plegat, consolida Pierolapithecus com l’homínid fòssil clau a l’hora d’entendre l’origen de l’anatomia moderna dels grans antropomorfs i els humans.
En Pau, com s’anomena popularment l’espècimen fòssil de Pierolapithecus catalaunicus, es va donar a conèixer al món un 19 de novembre de 2004, quan es publicà a la revista Science la seva troballa i descripció. Aquest només és el primer d’una desena d’articles publicats, fins ara, en les millors revistes científiques internacionals com els Proceedings of the National Academy of Sciences, els Proceedings of the Royal Society B, el Journal of Human Evolution o l’American Journal of Physical Anthropology. Si a aquestos hi afegim les publicacions en revistes de menor impacte, els articles de divulgació i els articles en premsa, són centenars les publicacions que han recollit la troballa d’en Pau i els resultats de recerca en els darrers 10 anys.
Projecte de Can Roviralta
Però en Pau també serà important en els propers anys pels Hostalets de Pierola. El projecte de Can Roviralta és una oportunitat pels Hostalets de Pierola, i l’Ajuntament, en col·laboració amb d’altres institucions, treballa per a que sigui una realitat. El desenvolupament d’aquest projecte proposarà un nou model econòmic on l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha de facilitar un marc per a l’atracció de la iniciativa privada. Però també significarà noves oportunitats a nivell cultural, educatiu i social que cal treballar i promoure.
Els Hostalets de Pierola activa el patrimoni sent conscients que generarà dinamisme i beneficis per a la nostra comunitat. Malgrat les dificultats el tirarà endavant. Serà un dels grans valors del municipi.
Francesc
Hostalets
15 de febrer 2013.09:39h
10 anys de Pau i a veure que es realitza
http://inquietudsculturals.wordpress.com/2013/02/15/any-pau/