TORNAR
PUBLICITAT

Unes 160 puntaires s’apleguen a la desena trobada de la Pobla de Claramunt

Dins de la programació de la XI Setmana de la Gent Gran

societat
Dilluns, 7 juny 2010. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unes 160 puntaires de diferents poblacions de Catalunya van participar, aquest diumenge 6 de juny, a la X Trobada de Puntaires de la Pobla de Claramunt. Aquesta activitat estava inclosa dins de la programació de la XI Setmana de la Gent Gran, que es va obrir el dissabte 5 de juny amb la inauguració de l’exposició de puntes al coixí i manualitats.

Exposició de puntes al coixí i manualitats

Les puntaires s’havien de situar als carrers del nucli antic, però el mal temps va fer que es traslladessin a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Com en altres edicions, es va fer un reconeixement a la puntaire de més edat del poble i de fora, que van ser, Rita Valls, de 83 anys, i Antolina Macià, d’Olesa de Montserrat, de 86 anys, respectivament, i al puntaire més jove, que va ser Joan Gimó, de 4 anys, d’Igualada. El lliurament d’obsequis va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch; del primer tinent d’alcalde, Josep Aloy, i de la regidora de Benestar Social, Carme Farrés.

Amb motiu del desè aniversari, hi va haver l’actuació dels capgrossos i dels grallers de la Pobla de Claramunt. També es va oferir un vermut per a tots els assistents a la trobada. Entre les puntaires n’hi havia d’Òdena, de Masquefa, d’Olesa de Montserrat, d’Igualada, entre altres poblacions. Al acabar la trobada totes les assistents van rebre un obsequi.

Exposició de labors i manualitats

El dissabte a la tarda a la Sala Municipal d’Exposicions es va inaugurar una mostra dels treballs elaborats per les alumnes dels tallers de puntes al coixí i de manualitats, que tenen com a professores l’Anna March i la Maria Hernández, respectivament. La col·lecció la va inaugurar l’alcalde, Santi Broch, que va animar els dos grups de poblatanes a seguir treballant.

En la mostra es poden contemplar diferents peces elaborades a mà, com mocadors, ventalls o mantells fets amb puntes al coixí o quadres, figures i centres de taula. L’exposició es podrà veure fins al diumenge 20 de juny i l’horari de visita és els dies feiners, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i els festius, de les 12 a les 2 del migdia i de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

A més d’aquestes dues activitats, dins de l’onzena Setmana de la Gent Gran s’han programat diferents actes, com l’espectacle Juguem plegats, una excursió a Bagà, el I Concurs de ball o l’actuació d’un grup de balls aragonesos. La Setmana de la Gent Gran, que organitza la regidoria de Benestar Social, es clourà, el diumenge 13 de juny, amb un dinar en homenatge a les persones de la tercera edat del municipi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.