//Plugins sense CDN ?>
Fins ara a l'Anoia només Igualada i Masquefa comptaven amb un pla de drogues però no estaven coordinats. La vocació d'aquest pla és la d'unificar esforços a nivell comarcal per prevenir i tractar el problema de la drogodependència. Segons les dades obtingues per l'IMIS, gairebé un 17% dels anoiencs ha consumit marihuana alguna vegada i un 4'7% ha consumit cocaïna en alguna ocasió.
Més preventiu que assistencial
Segons Jordi Baroja, director de l'IMIS, la mobilitat que hi ha entre els joves feia indispensable elaborar un pla de drogues a nivell comarcal. Baroja explica que el pla 'treballarà molt la prevenció i no tant el tractament ja que a la comarca la part assistencial ja està resolta mentre que cal avançar molt en l'àmbit preventiu'. Per aquests motius els objectius principals pels que es treballarà són: retardar l'edat d'inici, donar informació als joves,donar informació als professionals i entorn familiar sobre què fer en el cas de detectar consum de drogues en un jove i les opcions que hi ha per tractar-ho.
Un pla 'viu'
Segons Jordi Baroja es vol treballar perquè aquest sigui un pla participatiu, per aquest motiu s'ha dividit la comarca en cinc zones i es faran reunions amb els agents implicats de cada zona, polítics, tècnics d'educació, de joventut, mestres... de cada zona per poder incorporar les idees i iniciatives de tothom. A més a més, segons Baroja, es pretén que el pla tingui una vigència llarga i es planteja com un full de ruta pensat a tres anys vista.
Consell Comarcal de l'Anoia
5 d'octubre 2010.08:38h
Llegit l’encapçalament de l’article, cal fer una puntualització. El disseny del pla es realitzarà transversalment amb col·laboració dels departaments d’ensenyament, joventut i serveis... Llegir més socials del Consell Comarcal de l’Anoia i es preveu que estigui finalitzat a principis del proper any (2011).