//Plugins sense CDN ?>
Concretament Igualada, com ajuntament amb més de 20.000 habitants es beneficiarà directament d’aquest fons amb un total d’ 1.041.500,84 euros.
Així mateix, el Consell Comarcal de l’Anoia, qui presta nombrosos serveis en el camp de l'atenció social (transport adaptat, atenció domiciliària, acollida de persones estrangeres, etc) a tots els 32 pobles restants, rebrà aquests fons per dur a terme programes d’atenció social per valor de 1.227.485,48 euros.
Augmenta en un 14%
El fons destinat a sufragar els serveis socials bàsics rep un increment de més del 14 % respecte a l’any passat i és el més important. Un bon finançament dels serveis bàsics és essencial per fer front a la crisi ja que, en ser la primera finestra a la qual s’adreça la ciutadania amb dificultats, són els que noten més directament el seu impacte. Els diners destinats als serveis bàsics permeten finançar, entre d’altres, actuacions com l’ajuda domiciliària i contribuir a finançar els professionals dels serveis socials locals.
Dins d’aquesta partida també s’inclou el fons extraordinari per a ajudes d’urgència social que Acció Social ha habilitat per segon any consecutiu. El fons representa un increment de més d’un 43% respecte al de l’any passat. Aquest fons especial d’urgència social serveix per atendre les necessitats més elementals de les persones afectades per la crisi, com les despeses d’habitatge i l’alimentació, entre d’altres. Amb aquests increments, el Departament d’Acció Social fa un esforç important per garantir el finançament dels serveis socials locals i comarcals i que no es vegin afectats per l’ajustament econòmic acordat pel Govern.
La signatura dels contractes programa es deriva de l’Acord Marc en matèria de serveis socials subscrit el 2008 entre el Departament d’Acció Social i Ciutadania, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Aquest acord, vigent fins l’any vinent, fixa un nou esquema de coordinació, cooperació i col·laboració interadministrativa per a la prestació i finançament dels serveis socials.
A través dels contractes programa, la Generalitat i els ens locals acorden les accions a desenvolupar i avaluen anualment la consecució dels objectius per determinar les noves aportacions econòmiques. En tractar-se d’actuacions al llarg d’anys, es garanteix als ens locals la seguretat i estabilitat financera per desenvolupar-les.