//Plugins sense CDN ?>
Amb la municipalització feta efectiva -el contracte de l'empresa externa va acabar el 30 de juny-, el conflicte per la internalització del servei de la neteja no ha acabat però. De les 23 persones, set no van poder accedir als llocs de treball que ocupaven anteriorment. I anuncien que poden emprendre mesures.
Les set treballadores del servei de neteja de l'Ajuntament de Vilanova del Camí que no han pogut conservar els seus llocs de treball en el procés de municipalització poden activar en breu una demanda contra l'Ajuntament i, segons fonts sindicals, també contra les empreses de l'UTE que les tenia contractades. Amb la municipalització completada, aquestes persones han perdut no només les seves feines sinó que tampoc tenen dret a cobrar l'atur. El govern de la ciutat, per la seva part, acusa al TAC -l'empresa que les empleava en el contracte externalitzat- de no complir: "teníem el compromís per escrit del TAC (datat, signat i registrat a l'abril) que es quedarien amb 11 de les treballadores".
El govern quatripartit acusa també a l'oposició de "llançar falsos missatges sobre que podíem subrogar però no volíem". Afirmen que "ens omple de vergonya que es posi en dubte la imparcialitat i professionalitat d'uns funcionaris que sobradament han demostrat la seva dedicació al nostre municipi" en referència als dubtes que s'haurien plantejat sobre el procés de contractació i ataca a l'oposició i al sindicat CGT per "enverinar algunes de les treballadores" amb l'argument de la subrogació.
L'Ajuntament considera positiu el resultat del procés. Apunta que "16 treballadores del TAC i 7 més de fora han entrat a formar part de la plantilla municipal. Amb millor sou, millors condicions laborals i major seguretat. A més, s'ha creat una borsa de treballadors qualificats per cobrir baixes. En aquest punt, és quan el TAC ha de complir la seva paraula i mantenir a les set treballadores que, per una o altre raó no han aprovat o no han participat en les oposicions. Malauradament, l'empresa TAC pretén no complir la seva paraula". El govern segueix afirmant que "el TAC va comunicar-los que se les subrogaria i que (...) els menteix descaradament". Entenen que "el TAC ha comès una barbaritat ja que els estafa la indemnització i a més, a les 7 que no han entrat, les deixa al carrer amb una mà davant i una altra al darrera. Fa la sensació que qualsevol empresa, per molt social que presumeixi de ser, per un grapat d'euros és capaç de mentir i trair als seus treballadors/es".
ERC: "és injustificable"
En un comunicat, el grup municipa republicà replica a l'Ajuntament que "és injustificable" el fet dels set acomiadaments i acusen al govern de "centrifugar la culpa" en el Grup Àuria, que participava del 90% de TAC. Lamenten que "continuen enrocats en el fet que assumir aquest col·lectiu de treballadores -entre 50 i 60 anys i amb poca formació- com a personal laboral de l'Wjuntament no està permès. L'arbitrarietat, la supèrbia, l'obstinació i la falta de diàleg sustenten per desgràcia aquesta decisió".