//Plugins sense CDN ?>
L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’ajuda de proximitat, de comunitat. Des de Creu Roja, Sílvia Grados , explica que ‘es vol crear xarxa entre els ciutadans, fomentar la col·laboració entre veïns’ per que comparteixin habilitat bàsiques.
De moment, ‘ja hi ha una dotzena de persones que s’han donat d’alta’, i per tant, tenen el carnet del banc del temps. Són persones que dipositen unes hores del seu temps per oferir un servei a algú que ho necessita, i a canvi, també poden demanar ajuda (temps) a altres persones per a solucionar les seves necessitats diàries. Sílvia Grados enumera alguns dels intercanvis que ja hi ha en marxa: ‘ajuda per canviar una bombeta, per fer un pastís o per teixir barrets de llana’. Altres serveis poden ser acompanyar persones grans a passejar o dur nens a l’escola, tenir cura dels infants, fer la compra per la gent gran, assessoraments bancaris i comptabilitat domèstica, petites reparacions, i un llarg etcètera. Les ofertes i demandes es poden consultar a través del portal web www.bdtigualada.org.
Un cop realitzat l’intercanvi (demanda i oferta) els socis ‘poden explicar les seves impressions i experiències en l’apartat de valoració que hem creat a la mateixa pàgina web del banc del temps’. Grados afegeix que també poden exposar la seva visió i opinió 'al blog i el twitter'.
Com fer-se soci
‘S’ha creat una plataforma virtual a la pàgina web del banc del temps, i allà les persones interessades es donen d’alta’, tant per oferir com per demanar un servei. Des de Creu Roja també s’apunta que ‘un cop els socis s’han inscrit, han de dirigir-se a un dels 7 punts de gestió que hi ha a Igualada per signar un document de confidencialitat de dades’.
El cartell
Pel disseny del cartell del banc del temps d'Igualada els alumnes de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps han presentat diferents propostes. El cartell guanyador d'entre tots els treballs ha estat el d'Albert Vendrell.