TORNAR

L’Agència de Salut Pública de Catalunya proposa "Petits canvis per menjar millor”

Professionals del món de la salut, l’alimentació i l’ensenyament van assistir a la presentació d’aquesta guia per a una alimentació saludable

societat
Diumenge, 7 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Universitat d'Igualada va ser l'escenari, dimecres passat, de la presentació de la guia Petits canvis per menjar millor, editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, una nova eina educativa desenvolupada en el marc de l’estratègia PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable) que va ser presentada per la dietista i nutricionista de l’ASPCAT, Gemma Salvadoren un acte que va aplegar un nodrit grup de professionals d'àmbits com la salut, l'alimentació i l'ensenyament.

Sensibilitzar els professionals i la població sobre aquells aspectes que, amb petites modificacions, poden millorar de manera important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació, és l'objectiu d'aquesta nova guia, que ha estat evisada i consensuada per 52 professionals provinents de diferents col·legis professionals, societats científiques, entitats, universitats, fundacions, associacions, divulgadors científics, diferents departaments de la Generalitat, etc.

La guia presenta consells i missatges que s'enfoquen en tres grans grups: sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l'entorn. Paral·lelament, a guia i els materials també inclouen consells de promoció del consum responsable, de sostenibilitat i de reducció del malbaratament, així com diverses recomanacions per fer una vida social i activa.

Alguns d'aquests consells dels tres blocs són: en primer lloc, menjar més fruites, hortalisses, llegums i fruita seca, i també promoure la vida activa i social; en segon lloc, reduir el consum de sal i aliments salats, sucres i aliments i begudes ensucrades, de carn vermella i processada i d’aliments ultraprocessats; i, en tercer lloc, les opcions de canvi respecte d’altres tries menys saludables són l’aigua -enfront de les begudes ensucrades i begudes amb alcohol-, els aliments integrals- respecte dels produïts amb farines refinades-, l’oli d’oliva verge -en relació amb altres greixos-, i els aliments de temporada i de proximitat.

La guia, els cartells i els fullets informatius es distribuiran en centres d’atenció primària de salut, biblioteques i escoles, principalment.

En aquesta mateixa jornada es va donar a conèixer als professionals assistents, la campanya Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç. Es tracta d’una campanya de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària centrada en la primera infància i en la família com a factor de protecció:


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.