//Plugins sense CDN ?>
Aigua és vida ha fet arribar a tots els grups polítics que configuren el consistori igualadí les seves demandes en relació a la problemàtica sobre la gestió del servei de l'aigua. La plataforma reclama als partits que defensin i apostin per la gestió pública del servei en el debat de pressupostos que es farà aquest dimarts 24 de setembre. "El ple de l'Ajuntament té una majoria absoluta d'onze regidors i més del 51% dels vots que es van comprometre per la gestió pública de l'aigua el passat mes de maig quan van firmar el Pacte Social i Institucional per l’aigua, pacte que demanava iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a Igualada”, recdorden des de la plataforma.
Un dels punts que demana Aigua és vida als partits del consistori és la creació de la Taula de l'Aigua, assenyalant que “la regularització del servei és un pas previ a la decisió del model de gestió, però que cal començar a pensar quin model de gestió públic hauria de tenir aquest servei”.
Des d'Aigua és vida han apuntat que aquesta taula “ha de vetllar, per una banda, per a que el model de gestió pública sigui el que acabarà adoptant l'Ajuntament, i per una altra, que el tipus de gestió pública que hauria d'implementar-se a Igualada ha de ser escollit democràticament per tots els partits polítics, tècnics, sindicats i moviments cívics i entitats veïnals o d’usuaris de la ciutat interessats en la gestió de l'aigua”, un acord que també estava inclòs al Pacte Social i Institucional per l’aigua. D'aquesta manera, la plataforma es vol assegurar que l'Ajuntament es responsabilitzi d'iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a Igualada, paral·lelament a la regularització del servei.
La plataforma assenyala que "a causa que l'empresa Aigua de Rigat, del grup Agbar, no té contracte de concessió, el pas de gestió privada a pública pot ser molt complicat i l'Ajuntament d'Igualada es veurà necessitat d'assessorament". Així, consideren que “l'Ajuntament hauria d'adherir-se a l'AMAP (Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública) per tal de rebre suport extern, però també com a mostra de voluntat política del govern de Junts per Igualada d'iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a la ciutat”.
L'entitat recorda que “l’estudi jurídic presentat per la Diputació de Barcelona afirma que l’Ajuntament d’Igualada pot rescatar el servei en qualsevol moment sense que l’empresa tingui cap dret a indemnització ja que no existeix cap contracte de concessió que fixi el termini de durada mínim, i que les dues auditories presentades per la mateixa Diputació mostren números favorables al consistori per municipalitzar el servei de l'aigua”. En aquest sentit, fan un avís al govern i als partits de l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada: “no acceptarem un pressupost que no contempli una aposta clara i evident per la gestió pública a Igualada, paral·lelament a la regularització del servei, regularització que hauria d'haver-se iniciat en el mandat anterior”.