//Plugins sense CDN ?>
Conèixer la situació d'aquest col·lectiu, detectar possibles situacions de vulnerabilitat o aïllament social i oferir informació i assessorament sobre els diferents recursos i prestacions existents, són els tres objectius de l'estudi d'aproximació a les persones de més de vuitanta anys que viuen a Capellades, realitzat el darrer trimestre de l'any passat. L'estudi es va fer a través d'enquestes telefòniques fetes a un 51% de la població de Capellades en aquesta franja d'edat. La treballadora social municipal, Iris Cifuentes, ha presentat les principals conclusions d'aquesta radiografia a la gent gran.
La treballadora social municipal, Iris Cifuentes, ha explicat que "en termes generals s'observa força grau d'autonomia tot i que es pot complementar amb algun tipus de suport. Això possiblement ve determinat per la millora en els tractaments mèdics que fa que cada vegada arribi més gent a edats avançades en millors condicions de salut. En el bloc del lleure, aquest augment en l'esperança de vida i en millors condicions d'autonomia, fa que s'hagi de replantejar la concepció que històricament s'ha tingut d'aquesta franja d'edat, com una etapa final associada al deteriorament físic i psicològic. Això, en part s'explica pels valors d'una societat productivista que concep negativament les persones grans pel fet d'envellir. En aquest cas, ens trobem amb un grup de persones que se senten vàlides per participar en la societat i que reclamen un espai per desenvolupar-se com a éssers socials i no quedar relegats a l'espai domèstic. El fet d'estar jubilades i/o el no tenir càrregues familiars els possibilita el desenvolupament d'activitats de lleure, escollides en funció dels interessos propis. Aquest desenvolupament es pot produir en activitats de caràcter polític o social, o en altres activitats d'interès personal. Això no obstant, que siguin activitats de lleure no significa que no siguin productives, però deixa marge per adaptar-les al temps i/o motivació personal. És important tenir això en compte per continuar implementant serveis o activitats per aquest col·lectiu en un futur."
Des de l'Ajuntament de Capellades han assenyalat que els enquestats han valorat positivament el servei de teleassistència "perquè proporciona seguretat per estar al mateix domicili i els fa sentir autònoms" i que "el servei d'ajut a domicili (tant en la modalitat pública com privada) també està molt ben valorat i s'utilitza principalment per suport en les tasques domèstiques."