TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada i el Consell d'Infants plantaran 70 oliveres per recuperar i ensenyar la producció de l'oli

Es plantaran en un terreny de Sesoliveres, que vol ser ”un espai didàctic per donar a conèixer com era la producció d’oli d’Igualada entre els segles XVIII, XIX i XX”

societat
Divendres, 25 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte, 26 de febrer, l'Ajuntament d'Igualada plantarà una setantena d'oliveres en un terreny municipal de Sesoliveres. Els encarregats de plantar-les seran els nens i nenes que integren el Consell d'Infants d'Igualada, amb l'ajuda de pagesos locals. El batlle, Marc Castells, ha explicat que el lloc pretén ser "un espai didàctic per a totes les escoles d'Igualada on poder mostrar de primera mà, com era la producció tradicional d'oli a casa nostra tal com feien els nostres avantpassats, fent valdre el nostre passat agrícola".

Sesoliveres rep el nom, precisament, de les oliveres que hi havia fa dècades. Ara, amb la plantació de nous exemplars, "vol esdevenir un espai didàctic per donar a conèixer com era la producció d'oli de la nostra ciutat entre els segles XVIII, XIX i XX", com han declarat des del govern municipal igualadí, que han afegit que "l'any 2016 l'Ajuntament i el Sindicat de Pagesos ja van fer una primera passa en la recuperació, rehabilitació i reobertura per a usos culturals de l'antic Celler del Sindicat i Molí d'Oli, un edifici modernista de l'arquitecte Cèsar Martinell. Ara es vol fer un pas més, recuperar la producció d'oli amb segell 100% igualadí".

La jornada començarà a les 11 del matí és oberta a tothom i "pretén ser una jornada festiva que rememori la història agrícola de la nostra ciutat", han explicat des de l'ajuntament igualadí. Durant la plantada s'oferirà pa torrat amb oli a tots els assistents.

El manteniment d'aquestes oliveres una activitat educativa oberta a les escoles i als centres oberts per tal de poder viure de primera mà tots i cadascun dels passos de l'elaboració d'oli de forma tradicional. Anualment es collirà la producció d'aquestes oliveres i el Sindicat dels Pagesos en farà una producció limitada que es comercialitzarà sota el nom de "Sesoliveres". Els guanys d'aquesta comercialització es destinaran al manteniment d'aquestes oliveres i l'elaboració i comercialització del producte.

Marc Castells ha manifestat que amb aquest projecte didàctic es pretén "que els nostres infants coneguin d'on surt l'oli, que no surt ni d'una ampolla de vidre ni d'una ampolla de plàstic. Surt del cultiu de la terra. El futur passa per la sostenibilitat, per l'alimentació de proximitat, de quilòmetre zero. Ensenyarem als infants que nosaltres també podem produir oli, oli de qualitat, aquí a Igualada".


1 Comentaris

b

berto

5 de març 2022.14:10h

Respondre

Una gran idea, Felicitas Castells, a tu i al teu equip !!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.