TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada deixa Cal Ratés

Trasllada els departaments d’Acció Social, Sanitat, Ensenyament i Cultura

societat
Dijous, 11 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A partir del dia 2 de maig, l’Ajuntament d’Igualada canviarà a noves instal·lacions les seves oficines de diferents departaments, actualment ubicades a l’edifici de Cal Ratés, al carrer de Santa Maria. Aquest edifici no és de titularitat municipal i ara mateix s’està pagant un lloguer de 45.000 euros anuals per la seva utilització. És una mesura de millora de l’atenció ciutadana i d’eficiència, ja que es deixen instal·lacions de lloguer per ocupar només edificis municipals

Edifici de Cal Ratés

La primera raó del trasllat ha estat, doncs, l’optimització de recursos i l’estalvi econòmic, passant a ocupar des d’ara instal·lacions cent per cent municipals. A partir del maig, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) estrenarà oficines a l’edifici de la Ludoteca de la plaça Sant Miquel, on actualment ja hi ha els Serveis Tècnics Municipals. De la seva banda, els departaments d’Acció Social, Sanitat i Salut Pública i també Ensenyament i Universitats, estrenaran unes noves instal·lacions a la segona planta de l’Espai Cívic Centre, al carrer Trinitat, 12. Finalment, el Servei Local de Català (SLC) durà la seva oficina a l’edifici Ig-nova.

Aquests dies s’estan enllestint els treballs de condicionament d’aquests espais i els darrers dies del mes d’abril es duran a terme els diferents trasllats. El tinent d’alcalde d’Acció Social, el republicà Joan Torras, demana “paciència i comprensió als ciutadans si durant els dos o tres dies que duri el trasllat els ocasionem alguna molèstia, intentarem que siguin les mínimes possibles, però aquesta mesura, sens dubte, millorarà de manera de manera notable l’atenció que rebran des d’ara”.

Les obres als nous espais han tingut un cost d’uns 157.000 euros: 85.000 euros corresponen a l’adequació de la segona planta de l’Espai Cívic Centre i 72.000 a l’adequació de la segona planta de la Ludoteca de la plaça Sant Miquel i la instal·lació d’un ascensor per a fer les noves oficines de Cultura plenament accessibles. El 75% d’aquestes intervencions, uns 118.000 euros, han estat subvencionats per altres administracions, amb un 25% aportat per la Diputació de Barcelona i un 50% aportat per la Generalitat de Catalunya.

Torras destaca també la segona motivació del canvi i afirma que “calien unes millors instal·lacions on oferir un millor servei als ciutadans, edificis totalment adaptats, moderns i condicionats, on oferir atenció ciutadana de manera unificada”. Actualment, per exemple, els serveis d’Acció Social estaven repartits entre Cal Ratés i l’Espai Cívic Centre; ara estaran en un mateix espai. Tot plegat encaixa també en la millora de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a l’edifici central de l’Ajuntament, actualment en desenvolupament.


9 Comentaris

F

Filomena

Igualada

11 d'abril 2013.22:21h

Respondre

Teresa, segur que es podrien fer moltes coses i segur també que tots en faríem de diferents, però el problema del que te la sort o la pega de manar es que ha de decidir i les decisions no son... Llegir més sempre a gust de tothom.

De tota manera et diré que a mi lo de la plaça de Cal Font em sembla molt be i que no solament es va fer aquells dos trossets de parc infantil que dius sinó que es van treure algunes d’aquelles arrugues que hi havia i que al meu parer entorpien cada vegada que es volia fer alguna cosa a la plaça. En quan al cost de l’obra, no va costar una milionada sinó uns 60.000 euros (que tambe son diners) i la meitat dels quals eren subvencionats no se si per la Diputació o per la Generalitat.

En quant a la petició del sr. Antoni penso que es lògica i te sentit a l’igual que la que poden fer altres persones que amb les seves mateixes condicions han de circular per altres indrets de la ciutat. De tota manera li aconsellaria que a més a més de fer-la en aquest comentari, si no ho ha fet ja, que la faci arribar a la regidoria corresponent que crec que deu ser la de Serveis Municipals i a lo millor li troben alguna solució al seu problema

a

albert

igd

11 d'abril 2013.18:07h

Respondre

A alguns que es posen les mans al cap potser cal fer-los memòria: els milions d’euros que es van gastar en el pont de Fàtima, el world trade Centre, l’heliport de l’hospital, l’Infinit...... Llegir més aquells diners sí que em semblen una burrada, digueu-me agosarat. I mentres, anar pagant lloguers i anar deixant que les pistes esportives i les clavegueres caiguessin a trossos. Quan tot anava bé i totes ens ponien, tota despesa per esbojarrada que sigués ens estava bé. Ara fan una inversió que en un any estarà amortitzada i alguns s’ofenen. Cal anar fent memòria de tant en tant.

A

Antoni

Igualada

11 d'abril 2013.16:45h

Respondre

Comptem 20 petites rampes, dos operaris i un petit transport, lloses per les rampes i ciment, sorra, aigua i grava per la formigonera i poca cosa mes, unes poques hores i en una setmana llest per... Llegir més sempre, he preguntat el cost i m’han dit que entre 400-800 euros cadascun, si fos el mes car amb uns 18-20.000 tot arreglat

J

Jordi

Manresa

11 d'abril 2013.15:25h

Respondre

Molt bona noticia!, Ara però esperem que aquests diners que l’ajuntament s’estalvii no els inverteixi en alguna subvenció en mitjans audiovisuals privats...

T

Teresa

11 d'abril 2013.14:55h

Respondre

Algu, ha vist el que han costat les obres?
Entre el lloguer d’aquests ultims anys i el cost de les obres podien arreglar els carrers que estan malament tal i com diu el sr Antoni i encara sobra per... Llegir més fer moltes coses més!!!!
Com el cost que va tenir la Plaça Cal Font, per ficar aquells dos trossets de parc infantil, i la millonada que va cosar, es clar es molt fàcil comprar fer i desfer amb uns diners que no son teus!!!!
Jo crec que es podien mirar de fer coses més econòmiques, que segur que hi son!

M

Montserrat

Igualada

11 d'abril 2013.14:05h

Respondre

Tens raó Joana si o haguessin fet fa 10 anys per exemple ens haguéssim estalviat 450.000 euros i si ho haguessin fet abans encara més.

Però la pregunta del perquè no ho van fer l’hauríem ... Llegir més d’ adreçar als que manaven en aquell moment, com també els hi podríem preguntar el perquè el pàrquing soterrat de l’hospital havia de ser forçosament municipal, el perquè del Word Trade Center, el perquè del contracte tant avantatjós a favor del concessionari de l’Infinit, o el perquè de la necessitat del pont peatonal de Fàtima entre moltes altres coses, però crec que no val la pena ja que penso que no n’obtindriem cap resposta.

L’important Joana es que els d’ ara hi han posat fil a l’agulla i que si o mirem en positiu, la ciutat s’estalviarà molts diners en lloguers i a lo millor el local de Cal Ratés (que es molt bonic) pot servir perquè si instal-li algun comerç i serveixi per reactivar la zona comercial del centre de la ciutat que prou falta que fa

J

Joanma.

Igualada

11 d'abril 2013.11:33h

Respondre

Fins ara no executen el trasllat? Si ho haguessin fet molt abans, encara haguessin estalviat molt mes.

A

Antoni

Igualada

11 d'abril 2013.10:35h

Respondre

Esta molt be aquest ball d’euros i les bones intencions, pero per la part que em toca faria mencio a una obreta a costat de tot aixo que m’ajudaria a mi i altra molta gent que per desgracia... Llegir més circulem per la nostra ciutat amb algunes dificultats mai pensades

A l’Av. Barcelona des del carrer d’Odena fins al carrer de Lleida es impossible circular amb cadira de rodes perquè cap trencall (santa Teresa, Girona, Sant Josep) te una petita rampa, la solució que tenim es circular per la calçada amb el consegüent perill

Moltes gracies,

un igualadi

j

josep Marí i Llacuna

IGD

11 d'abril 2013.08:57h

Respondre

Una decisió molt bona en aquests temps de penúries i retallades.El nostre ajuntament dóna un exemple.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.