TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada proposa un concurs de fotografia de receptes de cuina d'aprofitament a Twitter i Instagram

La imatge de la recepta més original, la que aprofiti més aliments i la més sana, guanyarà vals de compra al Mercat de La Masuca

societat
Dimarts, 12 juliol 2016. 03:00. Clara Camins Vidal.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada proposa un concurs de fotografia de receptes de cuina d'aprofitament a twitter i instagram, té com a objectiu treure el màxim profit possible dels aliments, evitar llençar els excedents, conservar-los de forma adequada en envasos i estimular una compra responsable.

L'Ajuntament d'Igualada proposa un concurs de fotografia a través de les xarxes socials Twitter i Instagram que té com a protagonistes les receptes de cuina d'aprofitament.

Els interessats a participar-hi han de preparar un plat de cuina d'aprofitament, fotografiar-lo, fer-se seguidors dels perfils @ajigualada a Twitter o a Instagram, i publicar la imatge. Cal que la publicació inclogui el nom de la recepta, l'aliment que s'ha aprofitat per a elaborar-la, les etiquetes #receptaigd i #igdredueixresidus, i un esment a @ajigualada.

El termini per a prendre-hi part finalitzarà el proper 12 d'agost. La fotografia de la recepta més original, la que aprofiti més aliments i la més sana, guanyarà vals de compra al Mercat de La Masuca.

Elaborar receptes de cuina d'aprofitament consisteix a no llençar el menjar que encara és comestible, recuperant-lo per a elaborar un nou plat. Aquell menjar que ha quedat en una carmanyola o aquell que ha quedat en un costat de la nevera pot ser utilitzat, amb enginy, per a fer una nova recepta. Alguns exemples de cuina d'aprofitament podrien ser l'elaboració de gelats i sopes fredes amb meló i síndria, utilitzar ingredients que hi ha a la nevera i posar-los en pizzes o coques casolanes, usar les fruites o hortalisses que comencen a estar toves per fer cremes o compotes, o aprofitar les llenties per farcir canelons i lassanyes casolanes. Les possibilitats són amplíssimes i només depenen de la imaginació i la creativitat de cadascú.

Aquesta manera de fer té com a objectiu treure el màxim profit possible dels aliments, evitar llençar els excedents, conservar-los de forma adequada en envasos i estimular una compra responsable. El concurs proposat per l'Ajuntament l'impulsa el seu departament de Medi Ambient.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.