TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada se suma als actes del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

societat
Dimarts, 11 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Cada 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans, entre els seus objectius, planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra les persones grans, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

L’abús i el maltractament cap aquest col•lectiu ha de ser una lluita de tota la ciutadania i de les institucions, i per això cal que la prevenció i l’abordatge d’aquest fenomen formi part de l’agenda social i política.

Les activitats que es portaran a terme des de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada acordades amb la Comissió de la Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la Gent Gran seran:

-El dia 13 de juny es farà la caminada amb el lema #vidaplenaambdrets , dins les caminades saludables organitzades per la regidoria de Salut. A tots els participants se’ls donarà un braçalet i fulletons informatius amb consells per prevenir el maltractament.

-El dia 15 de juny s’ il·luminarà l’edifici de l’Ajuntament d’Igualada de color verd, que serà un dels edificis emblemàtics que es destacaran de les poblacions de la comarca i que donarà visibilitat a la problemàtica que es vol reivindicar.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.