TORNAR

L'Ajuntament igualadí recorda com combatre la proliferació del mosquit tigre

La gran majoria dels focus de l’insecte es troben a les propietats privades

societat
Diumenge, 5 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Evitar l'acumulació d'aigua en espais exteriors a l'estiu és el principal consell per a combatre aquesta plaga, que s'estén durant el període de maig fins al novembre. 

Des de la regidoria d'Entorn Comunitari de l'Ajuntament d'Igualada s'ha volgut fer arribar novament al conjunt de la ciutadania les recomanacions fonamentals per fer
front a la proliferació del mosquit tigre, ja que cal actuar preventivament per tal d'evitar-ne l'aparició. En aquest sentit, els darrers dies s'ha fet arribar a totes les llars igualadines un tríptic informatiu que sota el títol 'Al mosquit tigre, ni aigua!', explica que la prevenció és el millor mètode per al seu control. Detalla quines mesures concretes cal prendre i també com curar les picades i com utilitzar el repel·lent de mosquits.

Tríptic informatiu sobre la campanyaEl període d'activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la proliferació d'aquesta plaga és evitar que els ciutadans facilitin la cria dels insectes de manera involuntària i, per això, es fa una crida perquè tothom conegui què pot fer perquè això no succeeixi. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mil·límetres i se'l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d'altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies. Per això, la gran majoria de focus d'aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.

Algunes recomanacions per combatre el mosquit tigre de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua com ara
gerros, plats sota els testos, galledes o piscines de plàstic, evitar les acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela
mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines en bones condicions higièniques, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los de sorra, eliminar l'aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l'aire lliure, com les joguines, sense controlar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.