//Plugins sense CDN ?>
L'ordenança significa l'aplicació municipal de la nova normativa espanyola i catalana de contaminació acústica, ja que l'última va ser aprovada el juny del 2006. Un dels principals canvis d'aquesta llei és la divisió del dia en tres franges: dia (7h a 21h), vespre (21h a 23h) i nit (23h a 7h), enlloc de dues com fins ara (dia i nit), a més de crear zones dins de cada sector contemplat en el mapa de capacitat acústica, augmentant les tres tipologies de sòl a onze.
Segons l'alcalde Francisco Guisado, 'cal esperar als informes amb les dades de so per saber si FUNOSA s'ajusta o no a la nova normativa, i si no ho fa, haurà de complir l'ordenança'. Amb aquesta normativa els establiments i les activitats es classifiquen en funció del nivell d'immissió acústica màxim que poden generar dins el local, i segons aquest nivell, es classificaran en quatre grups diferents: amb un nivell igual o superior a 90 decibels, amb un nivell entre 85dB i 89dB, amb un nivell entre 75dB i 84dB i amb un nivell inferior a 75dB.
Fins ara, Òdena es regia per una ordenança en la qual hi havia vuit catalogacions de sons, ara en passa a tenir 33. En el cas de Fundicions Òdena S.A., el sòl en què es troba és industrial i els límits de decibels seran de 65 durant la franja de dia (7h a 21h) i de vespre (21h a 23h) i de 55 de nit (de 23h a 7h).
Protestes dels veïns
Per a molts veïns del municipi, tant de la zona del Barri Sant Pere i Pla de la Masia, com de Vilanova del Camí o Igualada est; el problema amb FUNOSA, és, a banda de la contaminació acústica, la continua emissió de partícules contaminants que embruten l'aire i les zones residencials, deixant un polsim negre tant al mobiliari urbà, com a les cases i terrasses dels ciutadans.
Segons els veïns de les zones col·lindants amb FUNOSA, aquest no és un problema recent, sinó que ja fa anys que protesten per l'incompliment de les normatives medi ambientals, però durant els últims mesos s'ha incrementat l'emissió de partícules cap a l'aire. A tot això cal sumar-li el soroll continu que la fàbrica provoca fins i tot en horari nocturn.
Marge per a fer al·legacions
Després de ser aprovada inicialment, aquell qui vulgui disposarà d'un marge de trenta dies per a presentar les al·legacions corresponents, i un cop aprovada definitivament, es començaran a implantar les sancions amb agreujants pel tipus de so, tot i que sempre es durà a terme un estudi més ampli i una anàlisi per part dels tècnics per especificar la infracció.
Marc
Sant Pere- Pl+a de la Masia
12 de febrer 2011.12:09h
Ara a correr amb tot per tenir-nos contents. Ara a netejar parcs i carrers,( com la nova pista al costat de l’Avió de Paper, plena de merda i coses trencades fins hores abans del dia de la seva... Llegir més inaguració).
Algú ha passat pels parcs infantils del Plà i Sant Pere, és vergonyós , els nostres fills han d’anar a aquests llocs plen de defecacions de gossos, entre d’altres coses. L’escala de l’esglesia Verge de la Pau,fa anys que ningú passa una escommbra ni talla una planta. Jo personalment he vist rates per aquestes escales.Sr. Guisado. ara que falten pocs mesos per les eleccions es preocupa per la normativa pel soroll: Fins ara no hi havia soroll? passi una nit entre setmana pel Plà- Sant Pere per comprovar-ho. Fins ara no treia particules Funosa? doncs passi per casa de qualsevols veí per veure-ho i no es des de fa dos mesos, porten anys en que vosté no s’ha preocupat de nosaltres ni de cap veí d’Òdena en els vuit anys de mandat.
Han hagut de ser altres grups els que han obert els ulls dels veins i mostrar la problematica del municipi per a que vosté se n’adoni?
Tot això es molt preocupant, però més preocupant és que vosté o els seus tornin a sortir electes.També vull deixar clar que els meus comentari no tenen cap raó personal amb el sr. Guisado.