TORNAR

L'Ajuntament vol consolidar el futur del Rec abans d'enllaçar amb la Ronda Sud

No hi ha previsió a mig termini per fer la connexió entre la via i Igualada

societat
Dimarts, 21 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 Mentre la Generalitat no té dates per enllaçar la Ronda Sud amb Igualada, des de l'Ajuntament creu que s'enllestirà el Pla Especial del Rec per consolidar el barri abans que es facin aquestes obres. Es connectarà amb la via a l'altura del tanatori

La Ronda Sud d’Igualada seguirà sense tenir un enllaç directe amb Igualada uns quants anys. En declaracions a Anoiadiari el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament igualadí, Jordi Pont, explica que “abans que es pugui connectar la Ronda Sud amb la ciutat, tindrem ja una nova fesomia pel Barri del Rec, amb el pla especial. La RondaSud no figura en les prioritats de la Generalitat i quan es faci s’enllaçarà amb un nou Rec”. L’enllaç serà per la rotonda del carrer Merlet, pròxima al Tanatori. Aquesta és la solució que apareix a l’estudi de la Diputació que va encarregar l’Ajuntament. Aquest estudi servirà a la Generalitat “i estalviarà almenys un any en el procés, perquè ja resol un dels requisits tècnics: quin traçat triar” afegeix Pont.

L’enllaç d’Igualada amb la Ronda Sud no es va contemplar en cap de les planificacions i projectes de la dècada passada. Només, al Pla Director de la Conca d’Òdena, hi havia una menció tangencial a aquest enllaç. La connexió Ronda Sud-Igualada no ha estat abordada fins l’estudi que la Diputació de Barcelona va fer l’any passat, “on l’alcalde d’Igualada va intercedir com a responsable d’Infrastructures”. El fet és que aquest estudi serà utilitzat per la Generalitat quan hagi d’executar els treballs per fer l’enllaç i “permetrà avançar almenys 1 any o 2 el procés de construcció de la connexió, ja que estalvia els tràmits d’explorar per on fer la carretera”.

Per Igualada, la connexió, com recorden des de Territori, s’havia vinculat a quan es desenvolupés l’Àrea Residencial Estratègica de Montbui (amb més de 1.000 habitatges). La idea inicial era que l’enllaç fos a través del carrer Joaquima de Vedruna, però es va descartar per les dificultats tècniques que significaria superar el riu. A més, aquest vial “és només de baixada en aquest sector”. La intenció és que es connecti uns centenars de metres més cap a l’est, al carrer Merlet, vora l’Avinguda Vilanova, de manera que s’ajusti al futur Pla de Mobilitat de la Conca d’Òdena. “No estarà feta en dos o tres anys aquesta connexió, en trigarà força més. En aquell moment, ja hi haurà el Pla Especial del Rec, molt avançat, i es podrà integrar l’enllaç amb la Ronda Sud a la fesomia del barri. En aquest sentit, el retard ens servirà per tenir el Rec del futur perfilat”.

Per la seva part, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat remarca que “s’ha parlat molt de les obres que es podrien fer, però no hi ha cap partida pressupostària fixada”. A Vilanova del Camí també s’esperen notícies de quan es podrà fer l’enllaç pendent de la rotonda que sí que porta cap a Montbui però no cap a Barcelona. La Generalitat porta anys prometent que es farà, assegurant que figurarà en els pròxims pressupostos, però sense aclarir quan ni com. Un nyap històric de la inversió més important feta mai a l’Anoia de manera integral, 37,2 milions d’euros, i que tot i passar en un 80% pel terme de Vilanova, no permet una via de sortida cap a Barcelona.


2 Comentaris

R

Raúl

Vilanova

21 d'octubre 2014.15:15h

Respondre

Totalment d´acord mab tú, Joanma. I a veure si ja fan una sortida de Vilanova cap a Barcelona!

J

Joanma

=ada

21 d'octubre 2014.10:13h

Respondre

Trobo l’enllaç una mica massa desplaçat cap a l’est. Sembla mes idoni que la connexió es fes pel mig del terme municipal i no per un extrem de la ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.