TORNAR

L'alberg de Jorba ja ha acollit 80 pelegrins des de la seva inauguració

Viatjants d'arreu del món s'aturen a l'Anoia

societat
Dijous, 26 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat 25 de juliol, coincidint amb el dia de Sant Jaume i la Festa Major del poble, es va inaugurar l'alberg de joventut de Jorba que presta una especial atenció als pelegrins que facin el camí de Sant Jaume. Des de llavors 80 pelegrins vinguts d'arreu del món han passat per l'Alberg. Mossèn Enric, rector de la parròquia de Jorba, està molt content amb els primers dies de funcionament, afronta la tasca de dur l'alberg amb il·lusió i està convençut que tothom que hi passa en marxa satisfet: 'Aquí hi ha un degoteig de gent constant, jo aprenc molt i m'ho passo molt bé', explica.

Sarcòfag romànic

Capella

Menjador

Alberg

Fins a un total de 80 persones vingudes d'arreu, Itàlia, Alemanya, França i Mèxic ja han fet ja parada a l'Anoia durant el seu pelegrinatge camí de Santiago de Compostela. A Jorba hi ha la primera parada des de Montserrat, així que els pelegrins que arriben al nou alberg ho fan cansats, amb ganes de menjar i descansar. L'alberg de Jorba té cabuda per a 25 persones, 25 llits doncs, distribuïts en 5 habitacions, algunes amb lliteres i algunes sense. Els pelegrins que hi fan parada poden quedar-s'hi a dormir i també se'ls ofereix servei de menjador, així poden esmorzar, dinar i sopar.

Un alberg obert a tothom

Tot i que els pelegrins que presenten l'acreditació gaudeixen d'un preu més reduït, tothom qui ho vulgui pot fer nit o quedar-se uns dies a l'Alberg de Jorba. El rector del poble està sorprès de la diversitat de gent que segueix el camí de Santiago, des d'advocats fins a metges i professors d'universitat: 'Molts ho fan per motius religiosos però d'altres simplement necessiten una pausa a la seva vida i desconnectar del seu entorn habitual'. Mossèn Enric ha constat que hi ha molta gent que ve de fer el camí de Sant Ignasi de Loiola que va a parar a Manresa. De cara a l'hivern, preveu tenir una clientela diferent, gent que busqui uns dies de tranquil·litat, colònies, meditació...

Un mossèn diferent

Mossèn Enric és cuiner de professió i se sent molt feliç podent dedicar-se a l'hosteleria essent rector. Ell és qui du l'Alberg, rep els hostes i els cuina el menjar: 'Els deixo escollir què volen menjar i els cuino com si fos a casa, això ho agraeixen molt; després, havent sopat seiem i xerrem, ells se senten com a casa i jo aprenc molt'. Però les ganes i les idees de Mossèn Enric semblen no acabar-se: ara ha demanat poder fer acreditacions als pelegrins que vulguin començar el camí des de Jorba, ha publicat uns tríptics amb informació turística perquè els pelegrins sàpiguen què poden trobar des de Jorba fins a Cervera (pròxim alberg del camí) i en una de les estances de la casa prepara una exposició permanent d'art romànic amb peces catalogades, com per exemple sarcòfags, que serà un reclam més per a la gent que vulgui venir al poble.


3 Comentaris

v

vilarrubias

IGD

10 de desembre 2010.08:55h

Respondre

Caram, Mn. Enric...realment sensacional !
Felicitats !

N

Núria

Terrassa

7 de desembre 2010.21:29h

Respondre

He passat uns dies a l’alberg amb unes amigues i de veritat hem estat molt ben acollides. Amb molt de caliu, llibertat, molt bon mejar i a més abundant : és d’aquells llocs que et deixen la... Llegir més plata i a menjar tant com vulguis.Pots fer -a part del Camí- moltes excursions,i visites a uns castells molt bonics que hi hà per l’Anoia. Val la pena conèixer aquesta comarca.Jo ben segur que hi torno. Gràcies Mn.Enric.

M

Miquelet

IGD

26 d'agost 2010.10:19h

Respondre

Brutal la feina de mossèn Enric! Això sí que és un pastor proper al poble, i no pas la patuleia de gent de l’Obra… que, per cert, què han fet per Jorba?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.