//Plugins sense CDN ?>
Segons el conseller, a través del conveni la Generalitat es compromet a fer difusió de certs actius turístics de la comarca, ‘no només físics, sinó també intangibles com poden ser la figura del timbaler del Bruc o la batalla dels Prats de Rei’. Josep Huguet va afirmar que ‘el futur és el turisme cultural, i n’hem d’aprendre d’altres països que han sabut posar en valor aquests actius i crear-ne una marca potent’. També va manifestar que cal superar ‘el concepte de visitant d’un dia pel de turista, i això s’aconsegueix oferint activitats i atractius per visitar’.
El conseller va dir que les accions de promoció es materialitzarien en la difusió en fires o en una sèrie que es retransmet en televisions locals. També va avançar la propera emissió a TV3 d’un reportatge sobre el Camí de Sant Jaume, on es tractarà la part de l’Anoia per on passa aquesta ruta.
A continuació, conseller i alcaldes van traslladar-se al Centre d’Interpretació sobre la Guerra de Successió, situat a la Manresana, on es va poder veure un didàctic audiovisual sobre aquest conflicte europeu —que va tenir un punt decisiu en aquesta zona.
Impuls a les microempreses
Finalment, el conseller va presidir la inauguració del nou centre per al desenvolupament turístic de l’Alta Anoia. Situat a peu de carretera, l’edifici comptarà amb un punt d’atenció turística, una agrobotiga, un espai de BTT o sales polivalents, entre d’altres espais. En la presentació es va destacar, també, la vocació de dinamització econòmica del centre. El president del Consorci de l’Alta Anoia, Pere Masana, va mostrar que al primer pis s’hi ubicarà un viver de microempreses —que entrarà en funcionament més endavant—, amb la idea de facilitar als emprenedors la posada en marxa del seu negoci. També va afirmar que d’altres espais es posaran al servei del món empresarial, ja sigui per a realitzar-hi formació, reunions o d’altres activitats. Finalment, l’edifici compta amb un taller-cuina, que podrà ser utilitzat si cal per petits artesans agroalimentaris que vulguin elaborar-hi els seus productes.
Construir 'la nostra' Alta Anoia
Si es parlava de posar en valor els béns intangibles, aquest divendres també hi va haver una bona mostra de com portar-ho a la pràctica. En aquest cas es tractava d’una taula rodona sobre innovació i desenvolupament de la comunitat rural, que va servir per presentar el projecte ‘la teva Alta Anoia’. Es tracta d’una iniciativa comunicativa que busca la participació, la xarxa, el treball en comú de tots els agents públics i privats, amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica i social de la zona. El web, que s’ha anat creant a mesura que es construïa l’edifici del nou centre, vehicularà la informació que es produeix des del territori per posar-la al servei dels habitants i dels visitants de la zona, per la qual cosa actuarà també com a cohesionador social. La interessant taula rodona va comptar amb la participació de José Antonio Donaire, Oriol Mirambell i Ricard Espelt, que van parlar sobre el paper que juguen la innovació i el teixit social en la vertebració i impuls d’un territori, en aquest cas amb un objectiu marcadament turístic.