//Plugins sense CDN ?>
Aquestes reunions són fent un dinar dins un àmbit distès i independent en el que no es fa partidisme polític ni competència empresarial. Es troben per compartir opinions, generar debat i especialment per rebre un cop al mes a personatges de tots els àmbits, tant empresarials, com culturals o polítics, que siguin il•lustratius d’una activitat concreta amb qui, d’una manera molt propera, poder copsar diferents actualitats del que ens està passant i de com s’està movent el món. El convidat d’honor al dinar d’aquest juny va ser l’Álvaro Palacios.
L’Álvaro Palacios és un dels més famosos productors de vi de l’estat espanyol i la seva fama i productes traspassen fronteres, atorgant-li una més que merescuda fama internacional, reconeguda amb les millors puntuacions per les guies vitivinícoles més exigents del món.
Fill de cellerers, estudià enologia a Burdeus sota la tutela dels millors productors de la zona (creadors de vins com Château Petrus o Château Mouton Rothschild), on se li despertà l’interès per poder fer alguna cosa semblant a Espanya. En tornar-hi, i després de recórrer diverses regions vinícoles, trobà el Priorat, del que s’enamorà, i va decidir quedar’s-hi i muntar el seu propi celler.
En pocs anys aconseguí un resultat extraordinari: convertir el seu vi L’Ermita en un dels vins més cars i de més prestigi d’Espanya, amb un gran reconeixement internacional, a banda de contribuir en gran mesura al ressorgiment de l’àrea històrica dels vins del Priorat, zona que el va deixar embadalit, i que sempre ha promocionat i defensat. Recordem que, al juny de 2009, protagonitzà el programa dedicat al priorat El Paisatge Favorit de Catalunya, de TV3. També, per TVE, protagonitzà el capítol Enología, dins del programa Los Oficios de la Cultura.
Més endavant, va fer el mateix a la zona del Bierzo, i després s’encarregà dels cellers familiars a la zona de la Rioja, on aplicà la mateixa política de producció que a les seves altres bodegues.
Obrí el fòrum econòmic la sumiller Sònia Farran, que feu una breu introducció al currículum i la vida del Sr. Palacios, fent especial èmfasi en la seva vessant de passió per la terra més que en la seva fama internacional. Al llarg del dinar, que es realitzà al Mas dels Vivencs de La Pobla de Claramunt, l’Álvaro Palacios explicà diverses vivències personals i anècdotes, i es tingué el privilegi de poder provar, junt a ell i comentats, vins de culte com L’Ermita (DOQ Priorat), el Moncerbal (DO Bierzo), tots dos negres, i el Plácet Valtomelloso, un blanc de la DO Rioja, únic blanc que les seves bodegues produeixen.