TORNAR

Les AMPA de l'Anoia entreguen les al·legacions per millorar el servei dels menjadors escolars

Les famílies, recolzades per la FAPAC, entreguen les al·legacions per a endurir el concurs del Consell Comarcal

societat
Dimarts, 8 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els pares i mares preocupats per la qualitat del menjar que se serveix als menjadors escolars de l'Anoia han presentat les seves al·legacions per tal de fer més estricte el concurs del Consell Comarcal per atorgar la gestió d'aquest servei. Les darreres setmanes s'han celebrat diferents reunions entre les AMPAs i la direcció de la vintena de centres implicats, per tal d'assolir un consens sobre les demandes. La Federació d'AMPAs de Catalunya (FAPAC) els ha donat suport en tot el procés.

Les famílies, recolzades per la FAPAC, al moment d'entregar les al·legacions

El Consell Comarcal gestiona el servei de menjador escolar per a un total de 22 centres, tretze dels quals han subscrit les al·legacions presentades la setmana passada. A Calaf, Castellolí, La Llacuna i Tous, a més de l'AMPA i la direcció del centre, també tenen el suport dels respectius ajuntaments.

A les al·legacions els pares demanen inloure al plec diferents requisits sobre la qualitat i l'origen dels aliments. Per exemple, que s'utilitzi oli d'oliva per cuinar i amanir, que un 15% dels aliments provingui de l'agricultura ecològica, que la totalitat de la fruita i la verdura sigui fresca, i que se serveixi almenys una porció de carn i peix fresc a la setmana. També demanen com a requisit que els productes siguin adquirits en un radi de 125 km, amb un intermediari com a màxim, i en el cas de productes que no es conreen el nostre entorn, que provinguin del comerç just sempre que sigui possible.

En relació a la forma de preparar els aliments, els signants de les al·legacions volen que no se superin els 7 dies entre el moment de cuinar-los i el de servir-los, i que no estiguin elaborats a més de 125 km de distància del centre.

Pel que fa al projecte lúdic-educatiu, els pares i mares reclamen que la funció del monitor "no sigui una mera vigilància" i que durant el temps lliure del migdia els infants gaudeixin d'un lleure "propi, educatiu, segur, creatiu i divertit".

Les al·legacions també demanen millorar el seguiment del servei, permetent als pares i mares comprovar 'in situ' el seu funcionament i tastar els plats que s'hi ofereixen. A més, demanen que les direccions de les escoles omplin enquestes de satisfacció trimestralment i s'informi a les famílies trimestralment dels hàbits alimentaris dels seus fills.

Finalment, es proposa un barem de puntuació basat en els punts anteriors, i que es consideri la participació de petites empreses al concurs en funció de la proximitat al centre escolar.

Ara els serveis jurídics del Consell Comarcal avaluaran les al·legacions per mirar si és possible incloure-les al plec de condicions i pendran la decisió d'estimar-les o desestimar-les.


2 Comentaris

C

Candi

Igualada

9 de juliol 2014.08:34h

Respondre

Dedicat al senyor ”Entre poc i massa”. S’ha d’estar molt deprimit i avorrit per criticar una iniciativa tan lloable com la d’aquestes mares. Es nota que et deuen haver tocat el crostó.... Llegir més Tens poca feina al despatx, oi ?

E

Entre poc i massa.

08700

8 de juliol 2014.12:45h

Respondre

Es nota, que aquestes mares, a casa seva, als seus fills, els i donen solament productes de altísima qualitat, i de proximitat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.