//Plugins sense CDN ?>
Les dades publicades per l'Idescat sobre les persones amb veinatge a l'Anoia en situació d'atur des de fa més d'un any corresponen al 2018. És la segona comarca de Catalunya amb les xifres més altes en aquesta estadística.
Un 7% de la població anoienca entre 16 i 64 anys es trobava el 2018 en situació "d'atur de llarga durada". Segons l'Idescat, un 2,8% del total d'aquesta població estava registrada a l'atur des de feia més de dos anys, la tipologia de "molt llarga durada". Un 4,2% portaven més d'un any inscrits com a demandants de feina. L'Anoia és ara mateix, i més amb els efectes de la COVID-19 sobre l'economia, la comarca més castigada per la manca d'ocupació de la província, però ja fa un any i mig liderava els territoris barcelonins en percentatge d'atur i la cronificació d'aquest atur. Amb tot, s'evidencia una millora respecte les xifres de l'any anterior, quan la suma de les persones en les dues categories era el 8,2%.
L'Anoia era la segona comarca a escala catalana en atur de llarga durada, per darrere del Baix Penedès. Unes posicions idèntiques a les de les estadístiques del 2017. Al Baix Penedès, el 2018, l'atur de llarga i de molt llarga durada era d'un 7,8% entre la població de 16 a 64 anys. En el moment més cru de la recessió, el 2012, també aquestes dues comarques de l'àmbit Penedès eren les que presentaven xifres més elevades de tot Catalunya: un 9,3% d'anoiencs en edat laboral portaven més d'un any sense feina; un 10,1% de penedesencs també estaven en aquesta situació.