TORNAR

L'Anoia és la comarca de la demarcació més afectada per l'atur de llarga durada

Amb tot, del 2017 al 2018, les persones que fa més d’un any que no troben feina van passar del 8,2% al 7%

societat
Dimecres, 1 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dades publicades per l'Idescat sobre les persones amb veinatge a l'Anoia en situació d'atur des de fa més d'un any corresponen al 2018. És la segona comarca de Catalunya amb les xifres més altes en aquesta estadística.

Un 7% de la població anoienca entre 16 i 64 anys es trobava el 2018 en situació "d'atur de llarga durada". Segons l'Idescat, un 2,8% del total d'aquesta població estava registrada a l'atur des de feia més de dos anys, la tipologia de "molt llarga durada". Un 4,2% portaven més d'un any inscrits com a demandants de feina. L'Anoia és ara mateix, i més amb els efectes de la COVID-19 sobre l'economia, la comarca més castigada per la manca d'ocupació de la província, però ja fa un any i mig liderava els territoris barcelonins en percentatge d'atur i la cronificació d'aquest atur. Amb tot, s'evidencia una millora respecte les xifres de l'any anterior, quan la suma de les persones en les dues categories era el 8,2%.

L'Anoia era la segona comarca a escala catalana en atur de llarga durada, per darrere del Baix Penedès. Unes posicions idèntiques a les de les estadístiques del 2017. Al Baix Penedès, el 2018, l'atur de llarga i de molt llarga durada era d'un 7,8% entre la població de 16 a 64 anys. En el moment més cru de la recessió, el 2012, també aquestes dues comarques de l'àmbit Penedès eren les que presentaven xifres més elevades de tot Catalunya: un 9,3% d'anoiencs en edat laboral portaven més d'un any sense feina; un 10,1% de penedesencs també estaven en aquesta situació.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.