TORNAR

'L’Anoia Cuina', una associació gastronòmica al servei del producte de la comarca

Va néixer de la preocupació d'alguns restauradors per l'augment de producte de fora de temporada i d'orígen llunyà

societat
Dimecres, 21 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un grup de restaurants i establiments de la comarca de l’Anoia s’uneixen de manera altruista per promoure, dinamitzar, sensibilitzar i fomentar la cuina autòctona de l’Anoia.Sota l’eslògan 'Cuinem la terra de l’Anoia', la nova associació gastronòmica treballarà per recuperar els productes del nostre territori. La voluntat és dinamitzar el sector a partir de la promoció del producte autòcton, per això 'L’Anoia Cuina' té com a objectius treballar amb productes de temporada, obrir la gastronomia a la gent, promoure els restaurants i establiments de grans idees relacionats amb la comarca, crear una cultura gastronòmica autòctona de l’Anoia, recuperar productes i llavors, activar la nostra comarca, atreure gent interessada i especialitzada en el sector, incorporar els productes de la comarca als nostres restaurants i als nostres establiments, i crear i formar una implicació directa entre productors, elaboradors i consumidors.

Durant l'acte de presentació de l'Anoia Cuina

L’associació va néixer del neguit d’uns restauradors preocupats pel consum excessiu de productes de fora de temporada i de productes exportats d’arreu del món en detriment del producte de la terra. Segons els impulsors d'Anoia Cuina', la qualitat es troba en el pagès, l’agricultor, l’elaborador, el caçador o el boletaire de la comarca. Però això cal donar-ho a conèixer, cal culturitzar la cuina de la comarca i fer que el consumidor descobreixi mitjançant el paladar els grans plaers que dóna la terra.

Els nostres productes

Dins la comarca hi ha un gran ventall de productors i artesans alimentaris. La voluntat és treballar conjuntament amb ells.

Una de les principals accions portades a terme ha estat la recuperació d’un tomàquet típic de pagès, molt semblant al tomàquet de Montserrat però un xic més dolç i més carnós. Aquest producte ha estat produït per un pagès a les terres de Tous ' tomàquet de Cal Torner'. Es tracta del primer producte recuperat, una varietat que ja feia uns anys que només es servia a nivell familiar i que fa més de 50 anys que es conrea a la comarca, una varietat típica de Tous. Durant tot l’estiu, als establiments associats s’ha pogut degustar amb diferents versions e innovacions de plats.

'L’Anoia cuina' també durant aquest dies ha elaborat plats amb la ceba de l’Anoia, i, per suposat, amb el nostre cigronet de l’Alta Anoia.

Aquests són alguns dels productes que ja formen part dels establiments membres i es poden trobar amb diferents elaboracions, de les més clàssiques a les més modernes, ja que la innovació també forma part de la filosofia de treball de l’associació.

Establiments associats

Tot i que l’associació està oberta a rebre nous membres del sector, actualment 'L’Anoia cuina' la formen els següents establiments: Restaurant Cal Jeroni, Restaurant Nou Urbisol, Les 8 Cadires, Restaurant Les Olles, Pastisseria Targarona i el Restaurant Tall de Conill


3 Comentaris

P

Pep

Igualada

17 d'octubre 2011.00:09h

Respondre

Fantàstica la iniciativa de case nostre. Cal donar-hi suport i recolzar les accións. Felicitats nois. A veure si creeu una web per seguir-vos.

O

Oscar

Igualada

22 de setembre 2011.09:29h

Respondre

Hola, m’agradaria estar informat sobre les actuacions que fara aquest grup i poder també si es possible col.laborar amb els nostres productes.

T

Toni Magdaleno

sta.Margarida de Montbui

21 de setembre 2011.18:40h

Respondre

bona darda tot´tom ,magradaa mol l´ídea es molt emprenedora i temin molts proveidors a la comarca que pasan desaparcebuts am productes fantastics i artesans ,m´agradaria partiçipar am el... Llegir més progecte.
el meu tf.:93 804 40 46 moltes graçies

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.