TORNAR

L'Anoia disposa des d'avui d'una unitat mòbil de teleassistència

Millora del servei perls 1.300 usuaris de la comarca

societat
Divendres, 4 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui es posa en marxa la unitat mòbil de teleassistència a la comarca. És un servei 24 hores els 365 dies a l'any per als més de 1.300 usuaris d'aquest servei que hi ha a l'Anoia. Amb aquesta nova unitat mòbil, s'agilitzarà l'atenció ja que el compromís es que es puguin desplaçar a qualsevol lloc de la comarca on se'ls requereixi, com a màxim amb 40 minuts. Fins ara els usuaris de la teleassistència rebien el servei des de Manresa. A bada de l'atenció en cas d'incident, els professionals de la unitat mòbil faran controls periòdics i a domicili de l'estat dels usuaris.

La unitat mòbil

Material

El personal i la unitat mòbil amb el material per la Teleassistència

Una unitat mòbil pels 33 municipis

Fins ara els usuaris anoiencs del servei de Teleassistència rebien els professionals des de Manresa, un desplaçament que s'escurça a partir d'avui en què entra en funcionament, pels 33 municipis de la comarca, la unitat mòbil que hi haurà centralitzada a Igualada, on hi ha uns 625 usuaris d'aquest servei.

Hi ha usuaris de 31 dels municipis de la comarca que rebran doble servei. D'una banda l'atenció en cas d'emergència, quan els mateixos usuaris necessitin la seva ajuda i ho alertin amb el botó. De l'altra els professionals d'aquest servei faran controls itinerants, de manera periòdica, per fer un seguiment de l'estat dels usuaris, i les seves necessitats.

La unitat mòbil estarà a l'espai Viure Bé, als habitatges amb suport per a gent gran, i d'allà es desplaçaran a tota la comarca amb un vehicle equipat amb material sanitari per intervencions d'urgència, material tècnic, equipament per les onades de fred i de calor, una bossa d'exploració primària i secundària, una bossa de reanimació cardio-pulmonar i material d'immobilització.

Aquesta unitat farà el contacte i l'atenció però no substitueix els serveis d'urgència que seran avisats pels professionals de teleassistència si fos necessari.

L'objectiu de la teleassistència és afavorir l'autonomia de les persones grans que viuen soles o d'aquelles que tenen alguna discapacitat i poder augmentar la seva qualitat de vida. L'ajuntament d'Igualada ha signat aquest dijous un conveni amb la Diputació de Barcelona per formalitzar el compromís amb el servei.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.