//Plugins sense CDN ?>
La millora en el percentatge de recollida selectiva bruta de l'Anoia, que del 2013 al 2015 va millorar en un 10%, es va frenar en sec el 2016. És la vuitena comarca de Catalunya amb xifres més baixes.
En un any en que la majoria de municipis de l'Anoia canviaran de model de recollida de residus, el balanç de la darrera campanya assenyala un estancament clar en la recollida selectiva. Les dades en brut del 2016 indiquen que a penes es va millorar en aquest àmbit: s'ha passat d'un 30,18% a un 30,95. Per primer cop, no s'és al furgó de cua de la Catalunya Central i de la demarcació -el Berguedà, amb xifres semblants, ha empitjorat i tot- però es trenca la dinàmica de la millora sensible que s'experimentava des de 2013, quan no s'arribava al 20%.
Per darrere de l'Anoia hi ha comarques turístiques com la Cerdanya o el Baix Penedès, i territoris de la demarcació de Lleida que en global és l'àmbit de Catalunya amb uns percentatges més pobres. L'Anoia continua estant per sota de la mitjana de Catalunya, vuit punts per dessota. De fet, el Consell Comarcal ja alertava l'any passat que amb el model actual era impossible optimitzar gaire més les xifres de la recollida selectiva. Ara, amb el porta a porta a alguns municipis, es comprovarà si es pot fer el salt qualitatiu. La referència és Osona, on amb un model equiparable a la recollida casa per casa, es duplica el percentatge de l'Anoia. És, de fet, la comarca número u de Catalunya en recollida selectiva bruta: un 59,92%.
Un indicador positiu que assenyala l'Agència Catalana de Residus és que la millora econòmica no s'ha traduït en un augment proporcional de la generació de residus. En el cas de l'Anoia, les tones de residus generades el 2016 van ser lleugerament inferiors a les del 2015, d'unes 540 a 525. I, amb tot, l'Anoia continua sent una de les comarques no turístiques que més residus genera per habitant: 1,44 quilograms cada dia.