//Plugins sense CDN ?>
Converses és el nou cicle impulsat per AnoiaDiari, que constarà de diàlegs entre experts a nivell nacional i internacional en diversos àmbits: investigació científica, cooperació, política, comunicació, cultura, esports, etc. La primera Conversa tindrà lloc el proper 23 de març a les 20 h amb el dr Manel Esteller i el periodista Joan Ma Morros.
El cicle Converses es pregunta, en el sevu primer acte, si podrem curar el càncer. Intentarà respondre a aquesta pregunta amb el doctor Manel Esteller, metge, genetista i investigador.
Converses s'estrena el 23 de març amb Manel Esteller
Manel Esteller (Sant Boi de Llobregat, 1968), és metge i doctor en Genètica Molecular del Carcinoma de l’Endometri per la Universitat de Barcelona (UB). És professor d’investigació ICREA i director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), cap del Grup d’Epigenètica del Càncer d’aquest centre, i professor de Genètica de la facultat de Medicina de la UB. Ha estat investigador convidat a l’Escola de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de St. Andrews (Regne Unit); i investigador postdoctoral i associat de l’Escola de Medicina de la Universitat John Hopkins (EUA).
D’octubre de 2001 a setembre de 2008 va dirigir el Laboratori d’Epigenètica del Càncer del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), a Madrid. Esteller ha estat pioner i líder internacional en la recerca en epigenètica com a factor clau en el desenvolupament del càncer. La seva recerca ha estat decisiva en l’estudi de la metilació (modificació bioquímica de l’ADN) com a mecanisme alterador dels gens supressorsdels tumors humans.
Actualment, centra la seva recerca en l’establiment dels mapes epigenòmics de cèl·lules normals i transformades, l’estudi de les modificacions epigenètiques i els ARN no codificants i el desenvolupament de nous medicaments epigenètics per a tractar el càncer.
Entre nombroses distincions, ha estat distingit amb el Premi Nacional de Recerca 2015, el Premi Rei Jaume I de recerca bàsica (2013), el XX Premi Severo Ochoa de Recerca Biomèdica (2013), el Premi Vanguardia de la Ciència (2014) o la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2015).
Juntament amb els també oncòlegs Josep Baselga i Joan Massagué, els investigadors catalans més famosos a nivell mundial en la lluita contra el càncer, va rebre el 28è Premi Internacional Catalunya l’octubre del 2016.
Al cicle Converses, Manel Esteller conversarà amb el moderador Joan Ma Morros, el periodista igualadí que actualment ocupa el càrrec de cap d'informatius a RAC1 i RAC105.
Eduard Ruiz
Igualada
19 de març 2017.10:50h
FELICITATS per la iniciativa, i donar relleu a activitats científiques que puguin desvetllar vocacions entre el jovent, en mig de tant ”soroll”, per a mi ensordidor, empobridor ... Llegir més (polític, pseudo-esportiu, mediàtic, etc.)