//Plugins sense CDN ?>
L'activació de l'article 155 per part del govern espanyol significarà que es passin a controlar els mitjans públics catalans. Fins a quin punt això afectarà als continguts i la producció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és motiu de debat. Els anoiencs vinculats a la Corporació estan a l'expectativa.
La intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN és una possibilitat molt viva si finalment el govern espanyol pot fer efectiu l'article 155 de la constitució. Els anoiencs i anoienques vinculats als mitjans audiovisuals de la Generalitat estan a l'expectativa de quin serà el desenllaç. Admeten que ara mateix no compten amb prou informació sobre quin serà l'abast. Els treballadors i treballadores, en tot cas, ja es van posicionar dissabte passat, públicament, en contra de l'amenaça que suposa i fan pinya amb el Parlament: la maniobra és "un atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d'expressió". Els professionals de l'Anoia es fan seu aquest manifest. Joan Valentí, vinculat a la Corporació des de fa molts anys a través de la seva tasca al K3, ressalta que "sigui com sigui, tal com és l'estructura dels nostres mitjans, si volen controlar els continguts no ho tindran gens fàcil".
El responsable de programes d'entreteniment de TV3, Christian Trepat, explica que "estem en una situació hipotètica, perquè no s'ha aplicat encara res". A la CCMA es respira "indignació" però creu que perquè el govern fes efectiu el seu control i aplicar el 155 "no els serà gens fàcil, doncs farien falta moltes complicitats. Abans que puguin fer res, no sabem quina serà la resposta del Parlament. I no entendria que deixessin d'existir programes com 'Està passant', 'Polònia' o 'FAQS' que han de continuar fent la seva funció. Apunta que "abans de l'1 d'octubre ja es va parlar de la imminència d'una entrada i no va passar de rumors".
En tot cas, "els mecanismes de control dels continguts són molt estrictes", afegeix, "i el govern espanyol s'hauria de saltar lleis del Parlament". Remarca que "el sentiment generalitzat entre els treballadors és que no seguirem directrius que no siguin les dels nostres caps, no pas les que s'imposin". Precisament, aquest dilluns, el comitè d'empresa reblava que "no reconeixerem l'autoritat del govern espanyol".
Joan Valentí, la cara igualadina més coneguda de la graella, expressa la seva inquietud de "no saber fins a quin punt pot arribar el govern espanyol" i si "el control es podrà esquivar d'alguna manera". Es mostra indignat "per l'atac a una televisió que mostra una pluralitat que no tenen els altres mitjans, on els programes de debat han estat referents, ésmolt fort si s'acaba fent". De tota manera, matisa que "els serà complicat aconseguir l'efecte. Què posara, un comissari polític al costat de cada periodista? Serem una colònia total?".
Considera que "ara ens ho estem jugant tot. El control ja l'estan aplicant als teatres, on des dels ministeris fins i tot revisen i autoritzen les despeses més petites i fan signar papers per tot. Fins on arribarà el 155?".