//Plugins sense CDN ?>
Per segona any consecutiu l'APAN ha dedicat tota una jornada de conferències, tallers, exhibicions i altres activitats lúdiques a la conscienciació a favor de l'adopció d'animals abandonats. Des de l'organització han valorat molt positivament l'assistència d'enguany. Per contra, però, han assegurat que l'Anoia ha de treballar més per conscienciar la població del què comporta tenir un animal de companyia, per evitar després, els abandonaments.
Sota el lema "Cap pelut sense casa", aquest dissabte la plaça de Cal Font d’Igualada va acollir la segona edició de la Fira per l’Adopció d’Animals de Companyia. Segons l’organització es van superar tant el nombre de participants a les activitats com el d'associacions a la Fira, passant de 14 a 18 estands. Al llarg del matí va tenir lloc una sessió grupal d’obediència de la mà de l’associació "A Grapes" i, a la tarda, una demostració d’agility i dues xerrades.
Segons Mariona Cruz, de l'APAN, aquesta iniciativa té com a objectiu "conscienciar la gent de la importància de l’adopció i d’una tinença responsable". D’altra banda, aquestes jornades van servir perquè les associacions vinculades als animals de companyia, donessin a conèixer la seva tasca diària.
En aquest context, Cruz va assegurar que a l’Anoia "encara es troben massa animals abandonats" i ho va atribuïr al fet que les lleis no es fan complir. "La gent posa excuses però les raons no són vàlides, es compren massa animals", "no pot ser que els animals es quedin al carrer perquè situació de l’amo canviï", va afegir. En aquest sentit, Cruz va diferenciar el fet de comprar animals en una botiga o anar a una protectora: "comprar en una botiga és una compra massiva i compulsiva, els interessa vendre, no t’expliquen què comporta comprar un animal". Per contra, va assegurar que a les protectores s’aconsella de quin és l’animal més adient segons l’entorn de l’amo, "evitant així més abandonaments per desconeixement del comportament de l'animal a mitjà o llarg termini".