TORNAR

Aquestes són les 10 iniciatives de l'Anoia que s'inclouen en el nou Mapa de Projectes Estratègics Locals

societat
Dimarts, 5 desembre 2023. 11:17. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

La Diputació de Barcelona ha creat una nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals, en el qual s'inclouen 10 iniciatives de la comarca anoienca.DIBA

Aquesta eina visual recull les iniciatives clau i projectes estratègics de la província de Barcelona. És un instrument de gestió estratègica que permet identificar i difondre els projectes motors de cada comarca per facilitar sinergies i generar referents de bones pràctiques, entre altres objectius.

En concret, el Mapa identifica 10 projectes estratègics de l'Alt Penedès, 10 de l'Anoia, 10 del Bages, 10 del Baix Llobregat, 10 del Barcelonès, 10 del Berguedà, 10 del Garraf, 10 del Lluçanès, 10 del Maresme, 10 del Moianès, 10 d'Osona, 10 del Vallès Occidental i 10 del Vallès Oriental.

Els 10 projectes de l'Anoia són els següents:

- Artisania: iniciativa per projectar el territori rural de l'Anoia des de l'artesania contemporània.

- Parc Agrari de la Conca d'Òdena: Model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat.

- Espai Malla: Comunitat col·laborativa orientada al bé comú i a la innovació que promou la fabricació distribuïda.

- European Balloon Festival: Concentració internacional de globus aerostàtics des del 1997.

- Rec.0: Festival eclèctic de moda, cultura i gastronomia per la recuperació del barri del Rec d'Igualada.

- Leather Cluster Barcelona: Pol d'atracció i enclavament estratègic per a la dinamització d'empreses del sector de la pell.

- 4DHealth: Centre d'innovació per a la simulació en l'àmbit de la salut.

- Vies Blaves: Recorregut al costat de les lleres dels rius Anoia, Llobregat i Cardener per a ser utilitzat com a via ciclista i de passeig.

- Ignova: Equipament municipal de desenvolupament econòmic adreçat a persones, empreses, establiments comercials i entitats.

- Pla estratègic de desenvolupament de la Vall de la Riera de Carme: Visió territorial supramunicipal que es desplega en projectes de gestió forestal, energia i arrelament d'infants i joves.

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els Pactes Territorials, va impulsar aquest mapa per primer cop l'any 2007 i des de 2012 es va anar actualitzant cada any fins que el 2020 va quedar aturat per la pandèmia.

La nova edició del Mapa de Projectes Estratègics Locals (MPEL), s'ha publicat en el marc de l'Informe econòmic local de la província de Barcelona 2023, elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza les dades de l'any 2022 per a la província de Barcelona i cadascuna de les seves comarques. L'informe mostra que la recuperació econòmica iniciada l'any 2021 a la província de Barcelona després de la pandèmia es va consolidar al llarg del 2022: bona part dels indicadors van recuperar els nivells previs a la crisi de Covid-19 i fins i tot alguns els van superar, evidenciant una fase expansiva de l'economia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.