TORNAR

Arrenca el cribratge massiu al Campus d'Igualada per detectar casos de COVID-19 asimptomàtics

Les proves es fan dimarts al Pla de la Massa i dijous a la Teneria

societat
Dimarts, 13 abril 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins a primera hora d'aquest matí de dimarts hi havia 79 persones inscrites per a les proves. La finalitat de les proves és aprofundir en la detecció de casos asimptomàtics. Es condiciona fer les proves al fet de no tenir símptomes ni haver rebut cap dosi de vacuna.

Aquest dimarts al matí s'encetava al Campus Universitari Igualada-UdL el cribratge massiu de COVID-19 programat pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a les universitats catalanes. Són proves de caràcter voluntari, que començaven a les 11 i havien de finalitzar a les 5 de la tarda. En la mateixa franja horària, el dijous 15 es faran a l'edifici de la Teneria.

En aquests punts de cribratge es fan PCRs mitjançant automostra de frotis nasal i tests serològics ràpids amb sang capil·lar. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques de qualsevol edat, tant alumnat com personal docent i investigador (PDI) i personal d'administració i serveis (PAS). La condició per apuntar-se és no tenir símptomes de la malaltia ni estar vacunat o haver començat el procés de vacunació.

Els estudiants que no puguin ser a Igualada en aquestes dates, poden fer les proves en altres campus universitaris. De la mateixa manera, alumnat anoienc d'altres universitats es pot inscriure i fer-les al Campus Igualada-UdL. "La informació que derivi del cribratge és important per a definir les mesures de contenció de la pandèmia en les pròximes setmanes, i pot ser determinant per assolir la normalitat acadèmica, i ciutadana en general, en un temps no gaire llarg", expliquen des del consell de direcció de la Universitat de Lleida.

Es pot triar qualsevol dels dos punts del cribratge, el Pla de la Massa o la Teneria, independentment del centre en el qual s'estudiï o treballi. Les persones que decideixin participar-hi poden optar per una sola prova o bé fer-se les dues. En aquest cas, primer se'ls practicarà la PCR i, després la serologia. Els resultats de les proves PCR es podran descarregar a través de l'aplicació La Meva Salut de l'ICS. La Universitat de Lleida (UdL) ha estat la primera universitat catalana en fer el cribratge massiu, que va començar el dia 7 d'abril al campus de Cappont i que s'allargarà fins al 22 d'abril. En el primer dia de cribratge es van realitzar 393 PCRs i 389 serologies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.