TORNAR

El Badia i Margarit engega amb 58 alumnes i amb la voluntat de ser un referent de sostenibilitat

L’equip directiu espera aconseguir l’etiqueta d’escola verda

societat
Dimarts, 15 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després d'un cap de setmana intens en el qual les set persones de l'equip directiu i alguns pares col·locaven alguns dels detalls del mobiliari, aquest dilluns el Badia i Margarit ha començat les classes. El nou institut públic d'Igualada ja camina.

Els dos grups de Primer d'ESO de l'institut Badia i Margarit d'Igualada començaven classes aquest dilluns al matí. Les instal·lacions, després d'una adequació de l'edifici del Gabriel Castellà, a més de la construcció d'unes escales per a fer un nou accés, s'han enllestit fa ben poc. L'aspecte de les aules i l'entorn és diàfan i ahir es veia el material nou de trinca, a punt per estrenar. 58 alumnes, en dos grups, són els que comencen el viatge del nou institut, amb set persones a l'equip directiu. La filosofia del centre és la sostenibilitat. A part d'alguns equips nous, que s'han adquirit amb l'ajut de l'Ajuntament, el pilar del 'B i M' és optimitzar i reaprofitar. L'altre fonament, el treball intensiu i cooperatiu de l'equip dels set professors amb els quals comença.

Un dels dos grups amb els que neix el 'B i M'Tot estava a punt, excepte material informàtic i la cafetera de la sala de professors, l'espai que s'ha deixat per darrera hora. Han estat els propis professors i alguns pares els que es van afanyar a enllestir detalls durant el cap de setmana. "No hem tingut cap de setmana, però tot el que es fa amb il·lusió val la pena" explica la directora, Judit Serra, que ha encapçalat l'equip de set persones que es multipliquen per fer les diverses funcions en el nou centre. Podrien haver començat "sense cartells, però hem volgut que estigués tot arrodonit. Ara esperem una trucada perquè ens arribi un conserge". En base a dos grups per curs el Badia i Margarit ha de créixer els propers anys. De moment, "compartim espais amb el Gabriel Castellà, com el gimnàs o el laboratori. Hi ha molt bona sintonia amb el seu professorat". Actualment es disposa de sis aules. Les escales de l'accés principal també són noves. 

Una de les sis aules amb les que compta el centre"El regidor ens ha vingut a veure per si estava tot a punt, és d'agrair" explica la directora "sempre hi podria haver més, però tenim un espai agradable i completament reformat". El perfil de l'alumnat "no varia de la resta d'instituts d'Igualada. Els nois i noies vénen de diferents escoles públiques, també de concertades, i hem tingut molt bona resposta per part de tothom, de fet, tenim els dos grups plens". Serra manifesta que "tenim molts alumnes de pobles, és una opció important, gent de Jorba, Òdena, Carme o Maians".

Les escales, habilitades recentmentPel que fa a l'adquisició de llibres per part de l'alumnat, Judit Serra explica que "una fracció important dels llibres estan socialitzats i demanem als alumnes que evitin el subratllat" i s'han aplicat criteris estrictes d'estalvi econòmic, per exemple, "els horaris els han apuntat els alumnes a mà per no haver de fer despesa en fotocòpies". El secretari, Xavi Patiño, apunta que "no només intentem estalviar en llibres, sinó també en altres aspectes. Volem ser una escola verda i per això implementarem mesures en aquest sentit", entre les quals hi haurà apagar la llum (i evitar deixar els aparells en stand-by) i fer un esforç en pro de la mobilitat sostenible, "tots els moviments i desplaçaments per Igualada caminant". El cost del material escolar, per part de les famílies, és d'uns 100 euros. Suposa un estalvi superior al 50% del cost que podrien tenir.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.