TORNAR

El Banc del Temps d’Igualada ja és una realitat

Els participants podran donar i rebre serveis sense transacció econòmica

societat
Dijous, 5 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Banc del Temps és una iniciativa comunitària d'intercanvi que proposa utilitzar temps, en comptes de diners, i dedicar-lo als serveis i a les persones. A Igualada, el Banc ha estat impulsat per l'Oficina d'Inclusió de l'Ajuntament, Creu Roja, Càritas i Atlas, junt amb la col·laboració d'altres entitats com el col·lectiu Igualada Indignada. Tal i com declara el tinent d'alcalde d'Acció Social, Joan Torras, 'el Banc del Temps pot ajudar a solucionar problemes quotidians amb un afegit de valors molt importants com ara la solidaritat i la col·laboració'.

Joan Torras

L’objectiu és fomentar l’ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris de veïnatge d’un barri o d’una ciutat. S’hi afavoreix un intercanvi gratuït de serveis per a resoldre necessitats quotidianes, fomentar l’autonomia ciutadana, difondre valors com la col·laboració i la participació i trencar l’aïllament que poden patir alguns individus en la societat actual.

La persona que hi participa diposita unes hores de temps en aquest banc, oferint un servei a qui el pugui necessitar. A canvi, pot demanar temps a altres persones per a solucionar les seves necessitats diàries. La unitat de valor del Banc, doncs, és l’hora, independentment del servei que s’hagi ofert o demandat.

En aquest Banc del Temps s’hi poden oferir serveis com ara acompanyar persones grans a passejar o dur nens a l’escola, tenir cura dels infants, fer la compra per la gent gran, assessoraments bancaris i comptabilitat domèstica, assessorament pedagògic, reforç escolar infantil, bricolatge i petites reparacions, restauració de mobles, classes de música i idiomes, cuina, manteniment de l’automòbil i un llarg etcètera.

Per a formar part del Banc del Temps cal contactar amb qualsevol dels seus impulsors: l’Oficina d’Inclusió de l’Ajuntament d’Igualada (Espai Cívic Centre, tel. 93 804 20 39), Creu Roja a L’Anoia (tel. 93 803 07 89, www.creurojaanoia.org), Càritas Anoia-Segarra (tel. 93 803 27 47, igualada@caritasbv.cat) i la Fundació Sociocultural ATLAS (tel. 93 805 57 92, www.atlasfundacio.org). Totes quatre s’han compromès a impulsar i dinamitzar de manera unitària aquest projecte.


1 Comentaris

J

Joan

5 de gener 2012.08:43h

Respondre

Enhorabona. Aplaudeixo i molt aquesta iniciativa. Potser ja era hora que canviessim ”el chip” i que tots plegats deixem l’egoisme a una banda per començar a compartir i a ajudar-nos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.