//Plugins sense CDN ?>
Els diners serviran per a formar joves, infants i dones que després podran contribuir a la dinamització social i al desenvolupament de les seves comunitats, explica Baula.
D’una banda, ha enviat 3.680 euros al centre de formació CEF Mujer de Panamà on viuen en règim d’interinatge un grup de joves camperoles i indígenes procedents de diferents llocs del país. A més, s’ha enviat la quantitat de 1.200 euros a Jaqué, a la província del Darien per a un programa que dóna suport a les comunitats del riu potenciant la formació de joves mestres.
D’altra banda, un any més, s’han enviat 900 euros a Rwanda, per a becar un grup d’alumnes de secundària. En total es finança completament el curs de sis estudiants (tres nois i tres noies) però es beneficien del projecte altres joves.
També s’han pogut enviar 2.000 euros a Nicaragua, a la zona de Paiwas, per continuar donant suport a la “Casa del niño y la niña”. I com a novetat, aquest estiu s’ha pogut enviar la quantitat de 2.500 euros per a La Casa de la Mujer de Río Blanco (Nicaragua) amb la col·laboració d’Acció Catòlica Obrera (ACO).
Baula ha fet arribar tots els diners a mans de persones amigues dels Comitès Óscar Romero que aquest any han viatjat a l’Amèrica Central i a l’Àfrica.
La mirada posada en la població nouvinguda
Entre les activitats d’aquest curs, el grup ha programat pel dia 28 de novembre la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2009, aquest any amb el lema “Cap a un nou socialisme. La utopia continua”. A la primavera, és prevista la presentació d’una exposició d’Araguaia titulada “La veu compromesa de Pere Casaldàliga” que dóna a conèixer les "causes" per les que ha lluitat sempre: els indígenes, la terra, la teologia de l'alliberament i l’Amèrica Llatina. A més, per a l’abril el comitè montbuienc prepara una xerrada amb Fernando Cardenal, ministre d’Educació a Nicaragua durant el govern revolucionari sandinista, que acaba de publicar les seves memòries: Sacerdote en la Revolución.