TORNAR

'Benvinguts a Pagès' porta a l'Anoia unes 15 propostes el primer cap de setmana de juny

La novetat d’aquest 2019 és poder triar visites a pagesos que tenen explotacions ecològiques

societat
Dijous, 23 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Descobrir l'entorn rural a l'Anoia, a través d'una quinzena de possibilitats diferents. Això és el que s'ofereix, també a tot el Principat, els dies 1 i 2 de juny, una nova edició de 'Benvinguts a Pagès'. 

Visites gratuïtes a l'entorn rural més emblemàtic de l'Anoia, per exemple, donar un cop d'ull a una explotació que cultiva el Cigronet de l'Alta Anoia, conèixer un celler de vins ecològics, descobrir el procés de producció de la mel, així com fer una visita guiada a la Torre de Claramunt. Són algunes de les propostes que ofereix l'Anoia els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de 'Benvinguts a Pagès', la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país i que permetrà experimentar la vida a pagès, redescobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost.

Una de les activitats desplegades el 2018, en la tercera edicióL'eix central són les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives. En concret, a la comarca de l'Anoia hi prendran part vuit explotacions (Cal Quec; Can Casellas; Casa Mestres – Cigronet de l'Alta Anoia; Celler Pla de Morei; Hort Àuria; Llegums, cereals i farines d'agricultura ecològica Josep Mestre; Mas Buret. Som apicultors, i Productes ecològics Puig Aguilera), quatre allotjaments (Cal Carulla, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba i Casa Mestres) i tres activitats complementàries (Vilademàger, el castell solitari; Visita a l'església de Santa Margarida, i Visita guiada a la Torre de Claramunt).

Tant per el públic familiar i aquelles persones amb el paladar més exigent tenen al seu abast una experiència rodona que permet descobrir l'origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es poden planificar les visites per territori o bé per producte i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites sense necessitat de fer reserva prèvia. Aquest any s'incorpora com a novetat l'opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L'oferta de productes de proximitat i de temporada d'horta, fruita, verdura, làctics, carn, peix, oli, mel i cereals, entre d'altres, és molt complerta. L'experiència ha obtingut fins ara una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.