//Plugins sense CDN ?>
Per fer-ho, des del passat mes de novembre i fins al mes de febrer, en alguns dels municipis adherits a la campanya, s’està duent a terme tallers de cuina oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina d’aprofitament. Així, tots els assistents aprenen a fer noves, originals i nutritives receptes amb ingredients sobrers de la cuina. N’és un exemple la recepta ‘5 textures de carxofa’, una recepta en la que d’unes carxofes s’aprofita tot, tronc inclòs. Els taller també t’ensenyen tècniques culinàries per preservar correctament els aliments, com decorar els plats o treballar correctament els aliments per a preservar-ne les seves propietats nutritives.
Aquest mes de gener estan programats tallers a Jorba i Masquefa, tots els dilluns, a Copons i Vallbona, tots els dimarts, a Carme i Santa Margarida de Montbui, tots els dimecres, a Capellades i Piera, tots el dijous. I pel que fa al mes de febrer, n’hi haurà a Òdena i Castellfollit, els dilluns 7 i 14, i a La Llacuna i Hostalets, el dimarts 1, 8 i 15.
També s’elaborarà un llibre de receptes
La campanya però, a més d’oferir tallers de cuina, ha obert un procés de participació a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu de recopilar les receptes i bones pràctiques a la cuina i elaborar un llibre de cuina de l’Anoia. Entre totes les receptes rebudes es sortejarà un lot de productes de la terra ofert per l’Agrobotiga d’Igualada valorat en 200€. El llibre de receptes és previst que pugui arribar per la Diada de Sant Jordi.
A més, la campanya disposa d’un bloc www.reciclatalacuina.cat on s’hi van recopilant les receptes dels diferents tallers de cuina que es realitzen als municipis de la comarca. En aquest bloc, també s’hi pot trobar l’apartat ‘Pregunta-ho als cuiners’ en el que dos eco cuiners responen tots els dubtes de cuina i proposen noves receptes.
Les inscripcions es poden fer a través del bloc, enviant un correu electrònic a reciclatalacuina@anoia.cat o bé directament als ajuntaments.