//Plugins sense CDN ?>
El govern bruquetà, d'Esquerra, admet que "hi ha una situació d'excepcionalitat" però es mostra preocupat perquè "allò que ha de ser excepcional passi a ser normalitzat". Assenyalen que la problemàtica arrenca "de les retallades pressupostàries" i que "manca una aposta per un "un servei sanitari català de qualitat i proper."
L'Ajuntament bruquetà, en una carta oberta a la consellera de Salut, Alba Vergés, reclama la reobertura del dispensari mèdic del municipi, tancat arran de la pandèmia de la COVID-19. Ja abans de la crisi sanitària es reivindicava que al consultori local "s'hi prestin els serveis sanitaris que requereix la població del Bruc", però lamenten en un comunicat que recull l'ACN que "tot i les converses amb les autoritats sanitàries, i els oferiments de col·laboració, a hores d'ara veiem amb preocupació la falta d'un pla de treball concret".
El govern que encapçala Bàrbara Ortuño assegura que es va fer càrrec de la "situació d'excepcionalitat" que havia generat la COVID-19 i de la "necessitat de donar temps per posar en ordre els serveis i optimitzar els recursos disponibles". Ressalten que "no podem acceptar que es normalitzi un consultori tancat", assegura el consistori anoienc, al mateix temps que denuncia que "part dels problemes que patim a nivell de serveis sanitaris són conseqüència de les retallades pressupostàries i de la manca d'una aposta que permeti mantenir un servei sanitari català de qualitat i proper."
Insisteixen que "no es pot normalitzar que la població del Bruc hagi de fer 18 quilòmetres per anar, per exemple, des de la urbanització de Montserrat Parc fins al CAP d'Esparreguera, o bé hagi de fer 10 quilòmetres per anar des del centre del Bruc fins al CAP més proper". A més, critiquen que "no podem normalitzar que el telèfon o una web tractin de substituir l'atenció personal."