//Plugins sense CDN ?>
El diumenge 10 d'abril se celebrarà l'EcoFira de Calaf, l'única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra. Una mostra que es vol posicionar com una referència entre els certàmens d'aquesta matèria i que pren el relleu de l'EcoFira d'Òdena, que durant els últims tres anys s'ha celebrat en aquesta població de la conca anoienca.
Calaf es convertirà amb l'Ecofira en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient són els motius que porten a organitzar la seva primera edició a Calaf que, impulsada des de l'Ajuntament, està coordinada per l'empresa Cat Patrimoni. En aquests moments, 52 empreses de diferents sectors d'arreu de Catalunya ja han confirmat la presència a la fira.
Els visitants podran trobar estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes de bambú i elèctriques, sorrejats eco, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient. A l'EcoFira s'hi han implicat una desena d'establiments i empreses de serveis de Calaf vinculades al sector eco que disposaran d'un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles.
És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat i Ecoment que faran tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics, i també Ecoment que farà també cuina solar. L'empresa Planell, amb calefaccions sostenibles i pèl·lets; Cat Patrimoni, amb bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals; JL Dino Blue, que fa roba orgànica de nadó; i la Botiga de la Marisol, d'artesania de reciclatge, seran els establiments calafins que hi haurà. També hi haurà la participació d'altres entitats del territori com són la companyia Tot Circ, de Copons, que farà un espectacle sobre el reciclatge, i l'Observatori de Pujalt, que durà a terme un taller de meteorologia.
Activitats paral·leles
La fira, que s'ubicarà al centre de Calaf, ocupant el raval de Sant Jaume i la plaça dels Arbres, comptarà amb activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es realitzaran demostracions tècniques de bioconstrucció en les quals es mostrarà com es construeix una paret seguint les antigues tècniques i l'ús de materials ancestrals, com són la pedra seca, la calç, les parets de tàpia i la fabricació de tovots amb fang i palla. També es faran escultures de fusta amb motosserra i es podrà veure el procés de construcció d'una bicicleta de bambú.
Durant el matí del 10 d'abril també es faran diferents ponències de temes variats i vinculats a la temàtica principal de la fira. El meteoròleg Francesc Mauri, un dels grans atractius d'aquestes xerrades, abordarà el tema del canvi climàtic amb la ponència 'Canvi climàtic: què hi podem fer des de casa'.