TORNAR

Calaf es desvincula del Consorci Turístic de l'Alta Anoia

El govern se’n surt per l’absència d’una regidora de l’oposició

societat
Dimecres, 14 juny 2017. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Calaf, capital del territori, abandona un dels seus organismes. El govern considera que el Consorci no té perquè seguir i que cal liquidar-lo per no seguir generant deute. 

El ple calafí ha aprovat la separació de l'Ajuntament de Calaf del Consorci de l'Alta Anoia. La proposta va ser aprovada amb el vot de qualitat de l'alcalde, votant-hi en contra els tres regidors del grup municipal de Convergència i Unió (CIU) i els dos del GIC – Veïns amb Veu, ja que la regidora Neus Aparicio no va assistir al ple. El batlle Jordi Badia va explicar els motius que, uns dies enrere, havien fet que dimitís com a president d'aquest ens supramunicipal. Va recordar que s'havia posat al capdavant, l'any 2015, amb "l'objectiu de tancar-lo per una qüestió d'operativitat i per la duplicitat que suposa amb la Mancomunitat de l'Alta Segarra".

El moment de la votació, en el ple de dillunsLa "incapacitat per generar ingressos i la important despesa estructural" que s'afegeix al deute de 260.000 euros són els altres motius que porten a aquesta decisió. Amb aquesta finalitat, l'alcalde va aconseguir una subvenció de la Diputació de Barcelona que permetrien liquidar-lo i tenir una assistència jurídica. El batlle remarca que en darrer terme el deute del Consorci recauria en l'Ajuntament de Calaf segons la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL)".

Rèplica convergent

El portaveu convergent Joan Caballol veu la decisió com "un error greu. Va en contra dels objectius de comarca que tantes vegades hem repetit en aquest ple. Ara deixarem d'estar en un òrgan important". Afirma que "el deute està declarat sobresegut" i a dia d'avui "no existeix". Tot i això assegura que quan va finalitzar el seu mandat al capdavant del Consorci tenia el compromís que la Diputació de Barcelona cobriria aquest deute "si era el cas que s'havia de pagar" També va recordar que va deixar pactada una subvenció de 50.000 euros "per cobrir els costos d'estructura" de l'ens. El GIC, que també hi va votar en contra, va manifestar el seu desconeixement sobre aquesta qüestió. El seu portaveu, Salvador Prat, va plantejar que "si hi ha un deute, el més important és no sortir-ne i fer una auditoria, que és com es funciona normalment. Des de fora no tens la mateixa força".

 


1 Comentaris

A

Albert

Igualada

16 de juny 2017.01:12h

Respondre

Una molt mala notícia per un sector que va funcionant a la comarca.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.