//Plugins sense CDN ?>
L’objectiu d’aquestes sessions, conduïdes pel també pacient expert Josep Miñano, ha estat el de millorar la comprensió de la malaltia mitjançant l’intercanvi de coneixements i experiències i promoure hàbits per millorar la qualitat de vida i la convivència amb la malaltia. El fet que sigui un altre malalt qui condueixi els grups afavoreix la implicació de la resta de participants i facilita la comunicació entre ells, ja que tots comparteixen les mateixes experiències.
El pacient expert rep formació específica abans de conduir les sessions. En aquest cas, es tractava d’una persona amb experiència prèvia ja que es va ocupar de dirigir també la primera edició del Programa Pacient Expert Catalunya en insuficiència cardíaca del CAP Igualada Urbà. El pacient ha rebut en tot moment el suport de la doctora Anna Font i la infermera Teresa Pallerols, professionals del mateix centre.
Resultats positius
Des de l’any 2006, el Programa Pacient Expert Catalunya s’està desenvolupant amb molt bons resultats a diferents comarques catalanes. Les valoracions que es fan un cop s’han acabat els grups revelen una millora en els coneixements, hàbits i estils de vida, l’autocura i la qualitat de vida dels participants, alhora que s’observa que el nombre de visites mèdiques baixa, tant a l'atenció primària com a les urgències un cop finalitzades les sessions, ja que els pacients aprenen a controlar de forma més acurada la seva malaltia. Per tant, es demostra que les iniciatives centrades a donar més autonomia al pacient resulten eficients pel que fa a la millora de la seva salut i la seva capacitat de gestionar els símptomes.